Semester i Karibien

Hej från Bonaire! nu har snart en vecka passerat sedan vi kom hit till Bonaire och det har verkligen varit en latmanssemester med tema bad och bokläsning. Ön är väldigt liten så vi har sett det mesta av denna plats som både känns modern och inte. Det finns t.ex inga snabbmatsrestauranger här utom en miniliten KFC och en Subway. När man parkerar bilen så låser man den inte, hur konstigt känns inte det? Även att lämna hemmet utan att låsa dörren är helt okej. Shopping är inget man lägger pengar på här för det finns knappt några affärer. Är man sugen på att gå ut så finns det ungefär tre ställen att besöka så någon beslutsångest vart man ska gå behöver man knappast ha. Här lever man alltså ett klassiskt ö-liv och en lägenhet samt hyrbil är att rekommendera.

Här kommer lite nice to know om Bonaire. Är ni intresserade av att läsa mer om denna karibiska pärla så har jag även skrivit om hur det är att fira nyår i Bonaire eller om mina bästa utflyktstips.

Ölivs outfits

Pernilla BredoltJag passade på att föreviga mig själv med lite selfisar. Här från 1000 steps beach kittad i oborstat saltat hår, bikini, flipflops, tisha och kjol har varit standard outfiten för mig denna vecka. Solskyddsfaktor 50 är att rekommendera och att hålla sig till skuggan om man inte vill bli en grillad fisk. Temperaturen är ca 27 grader året om här och solen är väldigt stark.

Beachlife

IMG_7590.JPGHär har vi en berömd och scenisk strand, 1000 steps beach. Även denna strand är utav korallstrand vilket är enda minuset med denna ö. Samt avsaknaden av palmer. Nej, du som inte tänkt motionera kan vara lugn, det är inte 1000 trappsteg ner till stranden. Den heter bara så för att det känns som de ca 150 trappstegen är 1000 steg långa för alla dykare när de vandrar upp med sin utrustning efter ett dyk. En strand helt värd ett besök.

Transportmedel

20170106_103257.jpgEn dag hyrde vi cyklar och utforskade lite av ön på två hjul. Vi cyklade ett par mil på våra city bikes och naturen var riktigt häftig. Det fanns dock donkey’s på sidorna av vägarna så något fotostop vågade vi oss inte på. Bil rekommenderas för att ta sig runt på ön, vågar man (och kan) köra scooter så är även det perfekt. Bussar och taxis är icke existerande. Skall man hem efter en utekväll får man helt enkelt köra bil efter att ha druckit (eller så får en vara chaufför).

Kulinariska upplevelser

img_7603Det finns en supermarket på ön där det finns ätbar mat, den holländska kedjan Van den Tweel. Där finns all europeisk mat men eftersom de har monopol är priserna därefter. Äta ute mat är också väldigt överprisat så vi har ätit ute cirka varannan dag. Maten är det dock inget fel på, speciellt inte den italienska gelaton på Gio’s, men vill man inte äta upp reskassan så rekommenderas lite hemma ätande och medtagande av snack till stranden.

Naturen

IMG_7594 (1).JPGNaturen här på ön tyckte jag var sådär vid en första anblick. Vart finns palmerna? Ju mer jag sett desto mer har jag börjat gilla den. Det är rätt häftigt med kaktusar som växer vilt och den låga vegitationen. Det finns även ett par berg i nationalparken Washington-Slagbaai som man kan hika upp på och sjöar där det finns flamingos att spotta. Dessvärre ville de inte vara med på mina foton.

Uteliv

IMG_7610.JPGUtelivet här är begränsat till torsdag-lördag. Bästa stället enligt min smak är Spice beachclub där det är happyhour med DJ varje fredag från kl 18. Skön musik och härligt häng på stranden med folk i alla åldrar. Dock 90% holländare som överallt annars på denna ö. Ett annat ställe som vi besökte för lite drinkar och dansande hette Little Havana och låg i centrum. Stämningen var på topp och DJn levererade musik i min smak dvs. klassisk partymusik blandat med house.

Löpningen

IMG_7504.JPGHärifrån Bonaire avslutar jag med det viktiga för mitt wellbeeing, löpning. Möjligheterna att springa här har varit helt okej. Kunde varit sämre men även bättre. Hittade en bra sträcka på 2,5KM enkel väg längst strandpromenaden som jag sprunigt två varv på varje dag här. Eftersom det är väldigt varmt så har tempot inte varit i fokus utan mer att få röra på benen. Några gym har jag inte sett till men det finns säkert om man letar lite. Det är rätt många som springer nere vid stranden så man behöver absolut inte känns sig som ett ufo och folk undrar vad man håller på med fast de ser att man springer. Så att packa ner löparskorna är definitivt en idé för vill du så kan du använda dem.

Det var allt härifrån Bonaire. Nu är det snart dags att bege sig hemåt. Hoppas ni fått lite reseinspo!

/ Pernilla på Bonaire

6 Comments

    1. Om det är finkornig korallstrand är det underbart, men stora koraller får man lätt skärsår i fötterna av. Känns som att gå som på vassa stenar. Ingen skämskudde här 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s