Utflykter på Bonaire

Hejsan! nu har jag varit på Bonaire i sex dagar. En resa som startade med nyårsfirande. Vi har därmed hunnit utforska en stor del utav ön, fått många intryck samt hunnit börja längt till ett liv där hjärnan får arbeta utöver att läsa böcker eller försöka navigera efter GPSen.

img_7549Att det inte fanns en uppsjö utav saker att göra här var något vi var medvetna om innan vi kom hit. Om man inte är dykare för då är denna ön paradiset med stort P. Eftersom det är en ö är det självklart fullt utav stränder men merparten är korallstränder så då får man ha badtofflor version ful eller få ont i fötterna. Men det finns guldkorn, tex beachclubben Jibe city.

IMG_7550.JPGEtt perfekt ställe att vindsurfa, SUPa eller att dricka vin på. Och bada såklart. De två sistnämnda har vi ägnat tiden åt. Det är verkligen inget fancy ställe men atmosfären är laidback. Granne med Jibe city ligger en annan beachclub, Sorbone. De har godare mat där men riktigt slö service och riktigt dyrt är det för vad man får. En quesadilla eller salmon sallad går loss på sådär 20 USD och då är det verkligen inga matminnen.

img_7571Självklart finns det massor av aktiviteter här som t.ex kayaking i mangroves, se på åsnor, hika i 30 graders värme, horsebackriding, sailing, snorkling, diving, diving, snorkling, diving och mer diving men inget som vi har varit sugna på. Stränder däremot är och har alltid varit något som jag uppskattat att besöka och ca 20 minuters båtfärd från Bonaire ligger den lilla ön Klein Bonaire dit man kan ta sig med taxibåt så det har vi gjort.

IMG_7557.JPGÖn är ett naturreservat och man får dessvärre inte besöka hela ön utan endast en del utav den. Men det var helt fantastiskt. Kritvit strand, turkost vatten och inget mer så skall man äta eller dricka något är det picknick som gäller. Perfekt ställe att ta fina bilder på, träna på hjulningar eller att snorkla bland havssköldpaddor om man inte är livrädd för dem som jag är. Hit åker jag gärna tillbaka en dag till innan vi lämnar ön.

En summering av vad vi har underhållt oss med under veckan. Del två följer så håll tillgodo.

/ Pernilla i Karibien

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s