Att åka längd i Åre

I torsdags när jag packade mina väskor inför Winterworkation i Åre hade jag inte en blekaste aning om hur glad jag skulle bli över att ha gjort det valet. Jag har inte flugit med skidor så många gånger så bara det projektet känns lite omständigt men det var hur enkelt som helst. Det var bara att trycka på ett bagage och ett special bagage i SAS incheckningsmaskin, tagga på och lämna in väskorna på Arlanda. Vid ankomst i Åre kom båda mina prylar faktiskt först av alla på bandet. No frills at all.

Vad fanns det för längdskidspår i Åre?

jag hade ärligt talat inte en blekaste aning när jag åkte dit. Hade varken googlat eller tittat in på skidbibeln skidspar.se innan avfärd. Men allt löser sig är min teori och det gjorde det även denna gång.

Skog med snöFrån bloggänget hade även Johanna – vandraren.se som jag följt på instagram väldigt länge planer på att åka längd så vi teamade upp och letade oss via bussvägen (tog ca 15 minuter från byn) till Björnen där Åre XC Arena låg. Johanna med skateskidor och jag med längdskidor.

Längdskidor70 riksdaler kostar ett dagskort till skidspåren som man inhandlar i en automat vid starten. Det var värt varenda öre. Vilka möjligheter till skidåkning det bjöds på. Helt annat än att snurra runt 50 * 400 meter på Stadion här i Stockholm. Det fanns två elljusspår på 3 respektive 5 km samt 7,5, 10 och 15km att välja på samt en skatebädd. Banprofilen var lagom kuperad men om du inte gillar jättebackar behöver du inte vara orolig för det fanns inga. Däremot fanns det en våffelstuga som jag absolut kan tänka mig att prova en annan gång.

Pernilla BredoltDå jag tränar inför mitt andra Vasalopp och är van vid Stockholmska skidförhållande var det som att åka i himmelriket här uppe i norr. Det var verkligen maxad skidglädje. Första dagen blev det 15 kilometer i strålande sol och krispigt vinterväder, andra dagen blev det 20 km i solnedgången och elljusspåret. Båda två fantastiskt härliga upplevelser som jag gärna återupprepar och kommer garanterat ha som motivation när jag tillsammans med Stockholms andra Vasalopps aspiranter åker runt varv efter varv på ett folkfyllt Stadion. Förresten så finns det fler härliga platser för längdskidåkning i Åre trakterna. Helena begav sig under helgen lite längre bort, nämligen till Edsåsdalen och efter att ha läst om hennes upplevelser där har jag nu skrivit upp den platsen på min bucketlist. Visst ser det underbart ut?

/ Pernilla som är taggad på skidåkning

 

10 Comments

  1. Grandioso!! io pochi mesi fa ho organizzato con buon successo (circa 40 partecipanti) una cena-serata con Alberto Angela e un gruppo di appassionati di favPescianza.trono ora a rigirare l'invito di questo tuo evento agli stessi amici del medesimo gruppo di discussione.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s