Semester i Mexico

Hola!

hur mår ni? igår kom jag hem från en härlig semestervecka med en vännina. Den blev inte som vi hade tänk oss men himla bra i alla fall. För mig är semester en vecka utav noll måsten så om det inte blir som planerat gör mig precis ingenting. Jag älskar äventyr och det fick vi. Vår Hawaii och LA semester slutade med att bli en resa till Mexico och Miami så nu tänkte jag dela med mig utav våra äventyr i en miniblogg triologi; Cancun, utflykter och Miami och här kommer den första. Läs, dröm er bort eller tyck att vi är helknasiga.

The tripimg_7276

Det hela började med en planenlig tur över Atlanten med SAS till Chicago på fredagen efter en halvdag på jobbet. Crewet var supertrevligt och vi satt i cockpit minst en timme och pratade med dem på flightdeck plus att vi fick vara med vid landningen på en utav världens största flygplatser O’hare. Det var mer än awesome och bättre än alla IFE filmer på flyget.

Sedan tänkte vi åka till LA på kvällen. United är dock inte mitt bästa flygbolag och de visade sig från sin sämsta sida så vi kom inte med kvällsflighten utan satsade på plan B, till Hawaii följande morgon. Bokade en natt på Hilton och somnade som klubbade sälar för att vakna Hawaii peppade.

Peppen tog dock slut rätt snabbt för UA flighten blev försenad pga maintenance och det är inget gott tecken så vi gick till avgångstavlan och funderade på andra destinationer där det fanns bra stränder och fastnade för en spontanare till Cancun. Why not liksom? Har varit där innan och det finns allt man behöver för en strandresa.

Fixade nya biljetter och skulle checka in men incheckningen hade redan stängt (var mindre än 50 min till avgång) så vi fick ställa oss i en kinesiska muren lång kö som kröp fram. Insåg att vi inte skulle hinna så jag tar våra pass och ska springa iväg och leta efter en kortare kö. Självklart råkar jag tappa min kompis pass (hej elitresenärer) så kan säga att jag kände mig som världens största klant ett tag innan någon vänlig själ hade hittat det och vi kunde fortsätta vårt mission “resa till Cancun”. Hade en hel del tur och träffade en vänlig UA anställd som fixade in oss på flighten och vi kunde andas ut och skratta åt det hela på rad 1 påväg till Mexico innan äventyret fortsatte.

När vi kommer till immigration i Cancun så blir det becksvart och strömavbrott när vi köat i runt 40 minuter och sedan får vi vänta ännu längre innan de återupptar passkontrollen i skenet av ficklampor. Som tur var stod vi nästan längst fram i kön annars hade vi fått vänta betydligt längre innan vi kunde navigera oss ut genom bagagehallen i mörkret. ATMerna fungerade inte heller så tack backup dollares, annars hade vi fått promenera till hotellet för swish funkar icke. Tillslut kom vi fram till hotellet och kunde inta poolläge.

Cancunimg_7321

Jag skulle säga att det är en överdrift att kalla Cancun för Mexico, det är inte Mexico för mig även om det ligger där i alla fall Hotel zone där vi bodde. Men det är ett bra ställe om man gillar hotellpooler, all inclusive, bekvämligheter och en okej strand.

Hotellet bokade vi under flighten till Mexico och jag måste säga att jag var riktigt nöjd. Har varit på Marriot innan och det var för stort. Denna gången blev Real Inn som hade perfekt läge med infinity pool, bra gym, lagun utsiktsbalkong och Starbucks att bjuda på.

img_7322Cancun bjöd på strandliv och poolliv. Utelivet är inget jag rekommenderar Cancun för, om du inte är på svensexa/möhippa. Shoppingen är inte heller mycket att hänga i julgranen, det finns en mall La Isla mall men inget köpvärt förutom träningsskor och det orkade jag inte bära hem några. Så de dagar vi var i Cancun spenderade vi på stranden eller i poolen. Helt perfekt för en latningsresa.

20161117_112628Sedan tränade vi såklart. Semesterutmaningen bestod av plankan 1,5 min *3 varje dag (okej, vi fuskade lite), morgonjoggade på det perfekta runtracket som löper längst med hela vägen i Hotel zone, gymmade i hotellgymmet och simmade i poolen. Perfekt semesterställe ur träningssynpunkt!

Cancun är alltså helt utmärkt resmål om du vill se fint vatten, bada i stora härliga pooler, gå strandpromenader, hänga på stranden eller träna. Shopping, det autentiska Mexico och mysiga barer finns det dåligt med. Men det går att ordna på närliggande håll och det gjorde vi, men det får ni läsa om en annan dag!

Frågor på det?

Pernilla the reseälskares rapport från Mexico

5 Comments

  1. Kort fråga (typ): rent praktiskt. Hur löste ni det med nya biljetter hit och dit? Antar att alla flygbiljetter hela vägen på ursprungsrutten var bokade?

  2. Alltså. Jag menar. Lät ni de bokade biljetterna brinna inne eller fick ni ersättningsbiljetter? Eller löser ni allt sånt när ni kommer hem?

    1. Åker på ID biljetter (som anställda i flygbolag har). Man köper sträckan man vill åka och kommer man inte med ekker ändrar sig vart man vill åka så returnerar man bara biljetterna lite snabbt förklarat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s