Riviera maya där Cancun ligger är väldigt mycket mer än det amerikansk caterade turistparadiset. Min Mexico resa förra veckan var andra gången jag besökte Yucatan halvön och tredje gången i Mexico. Förra gången bodde jag i Playa del Carmen, ca en timme söder om Cancun. Playa del Carmen byn tyckte jag var mycket mysigare med fler restauranger och barer men strandmässigt är Cancun mångdubbelt bättre. Det var dryga tre år sedan jag var i Playa del Carmen och då gjorde vi utflkter till Cozumel (bodde där ett par nätter) samt till Tulum och några cenotes. Titta på stenarna, och ett utav världens sju nya underverk, i Chichen Iza har inte intresserat mig så det har jag inte bockat av på min bucketlist. Kanske blir jag intresserad av stenar när jag blir 50+?

Isla Mujeres20161114_134901Hur som helst så var Isla Mujeres magiskt. 18 dollares och cirka en halvtimmes båtfärd från centrala Cancun är man på en relaxad ö med kritvit korallstrand och skuggande palmer. Bästa sättet att åka runt ön är med golfbilar för ön var mycket större än vad man tror och gå runt kan man inte göra om man inte är ute på en marathon plus promenad. Det finns även en hel del hotell så en natt ute på ön skulle jag absolut ta om jag åker dit igen för det var väldigt mysiga restauranger och barer med live musik.

img_7337Och så hade de min absoluta favoritbar, gungbarer som serverade himmelskt goda mojitos. Rekommenderas starkt för en afterbeach modell deluxe. Varför finns det inte gungbarer i Sverige?

Tulum20161116_115242I Tulum kan man också se på stenar men det är betydligt mer tidseffektivt än i Chichen Itza och passar således sådana som mig bättre som utflyktsmål. Dock skulle jag inte bege mig till Tulum med stengranskning som huvudmål utan det hade jag gjort i strandhänseende för i Tulum är stränderna bland de bästa jag besökt i världen. Vi tog oss till Tulum från Cancun med ADO bussen vilket var både smidigt och billigt, ca 150 SEK t.or för en två timmars resa. Det fanns även gott om utflykter om man är en person som gillar det. Själv föredrar jag att planera mina egna dagar och inte lalla runt med en guide. Kulturarvet checkade vi av på cirka en halvtimma sedan var det strandläge resten av dagen.

20161116_134409Det blev ingen dålig dag utav stranddagen. Vi slängde ut våra handdukar under den lutande palmen på bilden, läste böcker och badade oss igenom dagen innan det var dags att bege oss. Då gjorde vi ett stopp på Starbucks som hade etablerat sig på orten sedan mitt senaste besök så jag fick äntligen införskaffa en Mexikansk kopp till min samling av city cups innan det var dags att hoppa på bussen tillbaka till Cancun efter en härlig utflyktsdag.

Jag skulle säga att Cancun och Playa del Carmen båda är perfekta platser som utgångspunkter om man gillar utflyktssemestrar. Jag hoppas att jag någon gång i framtiden får komma tillbaka till denna magiska plats och då ska jag banne mig besöka Isla Holbox som är en annan ö på Yucatan halvön som finns på min bucketlist sedan länge. Har ni några pärlor i Mexico som ni rekommenderar ett besök på?

/ Pernilla som är hooked på Mexico

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s