SAS Loppet 2016

Jag besitter en “doer” gen och det har jag gjort ända sedan jag var ett barn. Var det inte att arrangera en cirkusppvisning för grannarna så var det att bjuda in dem till en flygresa, fotbollsturnering, ordna en basar i skolan you name it. Genom åren har jag anordnat diverse tillställningar och för tre år sedan började jag och ett par kollegor ordna SAS Loppet på mitt arbete, Scandinavian airlines som vi alldeles nyss anordnade för tredje gången. Absolut är det en del pyssel för att få ihop ett event för runt 100 personer men kul är det.

Organisationen

Vår arrangemangsorganisation har bestått av tre personer. Steg ett har varit att ta fram en budget för att sedan spika ett datum och skapa en anmälningssida via google doc’s. Detta har vi gjort fyra månader innan loppet. Sedan har vi pushat marknadsfört eventet internt, roddat med lokal för afterrun, ordnat catering till afterrun, kontaktat samarbetspartners (tack Löplabbet, Team Nordic Trail och Spring magazine), beställt nummerlappar och medaljer, designat t-shirts och tryckt upp till alla deltagare och planerat en bana.

Loppet har varit 6km långt och man har vid anmälan antingen kunnat anmäla sig till spring klassen eller quizpromenad klassen där det bjöds på kluriga flyg relaterade frågor. Eftersom det var tre års jubileum iår hade vi en extra utmaning och det var att utmana en nyckelperson i SAS group management’s tid. Den som kom närmast fick ett specialpris.

skarmavbild-2016-10-15-kl-08-31-28

Loppdagen

Loppdagen till ära, onsdagen den 7 September, en strålande septemberdag ställde sig drygt 100 SAS:are på startlinjen till loppet i Hagaparken. Stämningen var på topp och efter ett par gruppbilder och race briefing var det dags för start och vi startade vår tidtagningsapp. Vi arrangörer fick dryga 20 minuter på oss att pusta ut innan den första snabbspringande SASaren kom i mål. Som vanligt bjöd banan på en liten utmaning och det var inget mindre än en bestigning av den 60m höga Hagakullen. Varför inte liksom? När alla var i mål och hade pustat ut dryga 50 minuter senare gick vi in för att avsluta med afterrun.

20160907_175926

I sann flyganda bjöd vi på inflight catering med innan vi hade en priscermoni där både prestationer premierades och det lottades ut premier bland deltagarna. Ett par timmar efter starten var det hela över och vi arrangörer kände oss nöjda och glada efter årets event men samtidigt rejält trötta. Och vem vet, kanske blir det ett fjärde SAS lopp även 2017? att fixa event är galet kul måste jag säga!

/ Pernilla the event fixer

 

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s