Jag samlar på upplevelser. Vad samlar du på? att göra roliga saker och upptäcka världen är något jag starkt prioriterar framför att äga massa prylar. Visst, jag gillar prylar också men resor och upplevelser slår i 99 fall utav 100 högre även om de varar under en begränsad tid finns minnena alltid kvar att plocka fram. När jag är ute och upptäcksreser i världen är det lite småsaker som jag samlar på som är en del utav inredningen i mitt casa Vasa där jag bor.

img_7131Det första är klassikern kylskåpsmagneter. Tyvärr har jag bara en liten samling då jag tog upp samlandet för lite mer än ett år sedan. När jag växte upp reste vi rätt mycket med familjen också och då hade vi en proppfull kyl med massvis av resemagneter. Min favorit var staterna i USA som man kunde pussla ihop till en hel USA karta. Bland dessa magneter får även lite vykort som mina globetrottande föräldrar brukar skicka till mig hänga och dingla. Kan ju säga att jag är avis på dem som varit i Patagonien, Chile och Indien.

img_7132Starbucksmuggar. Denna samlingen är mig väldigt kär och jag har drygt 40 olika Starbucksmuggar från olika länder. Min regel är att besöker jag huvudstaden som första stad i landet köper jag huvudstadsmuggen annars blir det landsmuggen och endast en mugg per land såklart. Det finns två muggar jag verkligen saknar i min samling, det är Nya Zealand muggen som jag dum som jag var inte köpte när jag var där för andra gången i våras eftersom endast “New Zealand” muggen fanns på Sydön och inte Auckland muggen och när jag kom till Auckland fanns inga muggar där. Det betyder dock bara en sak, en resa till NZ måste styras upp. Taipei muggen saknar jag också för att jag inte orkade släpa någon därifrån. Dit vill jag dock väldigt gärna åka snart igen så då blir det muggjakt.

img_7133Det tredje och sista reseminnet är fotoböcker. Jag brukar göra en årsbok och när jag var yngre satt jag och klippte och klistrade utprintade fotokopior. Den tiden är förbi och efter tips av min tyska väninna har jag börjat göra fantastiskt fina böcker i bilder programmet på min MacBook. De kostar en liten slant men det är det värt!

/ Pernilla’s resesamling

7 Comments

 1. Jag köper ganska sällan saker faktiskt, just för att jag vet att de ofta bara blir ståendes till “ingen nytta”. Muggar har jag dock köpt på några ställen, bland annat en Ferrari-mugg i Milano och en kossa-mugg (med en kossa som sitter i muggen) i Genève. Annars samlar jag faktiskt på bilderna jag tar med kameran och på senare år har jag också börjat sätta ihop fotoböcker från lite resor. Då kan dessutom andra, som är på besök hemma, ta del av dem eftersom de placeras lättillgängligt. 🙂

 2. Åh så kul att se hur du gör.

  jag köper något till hemmet från varje resa jag gör, och har gjort så sedan jag var 18. Någon gång har det varit nåra snäckskal jag plockat på stranden. Men jag har även dragit hem ett bord och stora lampor. Så hela vårt hem är nu fyllt med res-minnen. Så mysigt!

  Ps. kul att titta in här igen. Jag har haft en låååång bloggpaus men är tillbaka igen med ny adress

  http://www.sarawinqvist.se/blogg (fd lifeinsingapore)

  1. Hej! Vad kul att du har börjat blogga igen. Häftigt att verkligen ta med det där bordet man hittade på resan. Har också velat göra sådana galenheter ibland när jag hittat något speciellt.

 3. Men så kul att ha dessa fysiska minnen också! Starbucksbuggarna, bra grej! Dricker du ur dem också? Typ “idag känner jag för en kopp Sydney”? 😀

  Det är något jag varit dålig på. Jag har flaggor från länderna jag bott i, men insåg att det inte var så snyggt att hänga upp på väggen, så de ligger i en låda 😉 Bloggen är nog min främsta grej. Annars brukar det vara om jag hittar något allmänt, typ en second hand-väska från Nya Zeeland – fint att minnas att den är inköpt just där.

  Fotoböcker, det står på min lista någonstans i bakhuvudet att göra fotoböcker med olika reseminnen, men ännu har det inte skett.

  1. Nej, muggarna står uppradade ovanpå mina köksskåp.

   Lovar att om du gör fotoböckerna på macbooken kommer du bli hooked. Sjukt roligt, enkelt och de blir galet snygga i print.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s