Weekend resa till London

100 000 svenskar bor i London och du har säkert varit där någon gång och skapat dig en relation till staden. I helgen var jag i London för ca 10:e gången och jag har aldrig fått någon “wow vilken härlig stad” upplevelse. Helgen som precis passerade tillbringade jag i Storbritanniens huvudstad med några härliga vänner och hade det himla gott så nu tänkte jag delge er receptet för en lyckad kompishelg i London.

img_7148Den två timmar långa flygresan var en smidig upplevelse med SAS RGD Boeing 737. Landade på fina Queensterminal på Heathrow och tog Heathrow express in till stan där min kompis bor. Lämnade väskan och startade helgen på riktigt.

img_7152Vi intog ett afterwork ställe för kvällsmat och vin på en mysig bar i närheten av Piccadilly Circus. Fråga mig inte vad baren hette för jag gjorde precis som alla andra gånger i London, bara hängde med. Sedan gick vi till Experimental Cocktail Club som även finns på lite andra platser i världen. De serverade goda cocktails men hade otrevlig personal. Trevlighetsfaktorn annars var däremot hög på det “hemliga” stället i London’s Chinatown.

img_7158Lördagen började vi med att ta sovmorgon såsom tre hårt arbetande kvinnor bör. När vi därefter vaknat till liv promenerade vi ett par hundra meter bort till det organiska brunch stället Farmgirl och åt smarrig frulle/lunch. Rekommenderas för frukostsugna men förbered er på kötid. Sedan sken vi ikapp med solen och begav oss till en annan del av staden för att göra något ovanligt som vi hade googlat fram. Det blev ett besök på Moscow State Cirkus föreställning. Det är inte varje dag man ser på cirkus och akrobaterna var väldigt duktiga!

Sedan blev det kväll och vi intog en indisk middag eftersom det var fullt på alla Mexican ställen. Återigen mätta och glada gick vi till en bar för en GT sedan besökte vi en riktigt nice klubb som var som en hemmafest. Ett konceptet för Stockholm att addera till nattklubbslivet.

img_7191Sedan blev det söndag. Och vad gör man på en söndag i London? dricker afternoon tea såklart. Det fanns en hel del olika att välja bland men vi tog och begav oss till närbelägna Kensington palace Orangery där denna härligheten serverades. Garanterad sockerchock utlovas!

img_7178Och avhjälps bäst med att promenera runt en solig (nej, det regnade inte i London) Hyde Park innan det var dags för en kvällsflight hem till Estockholmo.

Det var det receptet på en härlig kompisweekend i London. Fortfarande kan jag inte hitta i staden men jag tycker om den mer och mer även om det känns som en tidsresa varje gång man passerar den brittiska boardern. Som weekendresmål måste jag säga att London verkligen levererade denna gång, vad mer kunde man önska sig? Vad tycker du om London som weekendstad? eller har du någon annan favorit i Europa?

/ Pernilla som varit på London weekend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s