September må vara högsäsong vad gällande löparlopp i Sverige. I år har jag denna månaden sprungit både Tjejmilen och Stockholm halvmarathon och planerar att springa Lidingöloppets 15KM bana nästa helg. Denna helg har det även funnits ett par lopp att välja och vraka bland i Stockholmsområdet såsom Topploppet i Hagaparken, Kistaloppet, Sicklaloppet och för ultrarunners Black river run i Västerås. Även om jag älskar att springa lopp har jag inte gjort det denna helg utan satsar på att springa ett par distansrundor då jag har årets tredje marathon (och mitt 17:e) på ett nästan obehagligt närliggande avstånd. 30 oktober helgen tänkte jag nämligen att detta skulle ske. Just nu lutar det åt Ljubljana marathon men även Lausanne eller Frankfurt är två möjliga alternativ. När jag började springa marathons var mitt mission att alltid göra det i en ny stad och i ett nytt land men det har jag strukit från kravlistan.

tidningDet finns så många lopp att springa så jag hoppas verkligen att jag kan springa hela livet och uppleva runt om i världen. Det är mitt springmål. I skrivande stund hoppas jag att jag får en plats till Hong Kong marathon i februari (får veta det den 13 oktober), London marathon har jag också signat upp för nästa år och jag har för mig att man även där för besked om man tilldelats en plats i oktober. Min mara bucketlista är rätt lång men även Boston, Tel aviv, Tokyo, LA, Jamaica, Chicago, Pyongjang, Seoul, Almaty och Cape town marathon står högt rankade där så jag hoppas att några av mina marathon önskningar slår in. Sedan har jag även mitt livsmål att springa ett lopp i varje amerikans delstat på min upplevelsebucketlista.

Nu har jag som ni märkt varit hemma i Sverige ett bra tag men alldeles snart börjar mitt reseliv igen och förhoppningsvis kan jag pricka in en del spännande lopp även om den första resan om två veckor inte kommer innehålla några lopp. Kan säga att jag är väldigt resepeppad på det då jag varit innanför tullarna på tok förlänge.

Vänner vad har ni för löpardrömmar?

/ Pernilla i resepeppmode

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s