En löparjunkies lördagsmorgon – summer edition

God morgon mina hjärtan! Lördag betyder långpass, känner ni igen det löparjunkies? jag har sprungit långt i många år och min ambition är att springa över 20K varannan vecka för att hålla en stabil nivå för långspring. Förlite tycker vissa, lagom tycker jag så jag kör så. Just idag den 20 augusti är det långpasslördag för mig så dagens inlägg bjuder på lite långpasstankar och min långpassrutin.IMG_6693Det är ingen idé att dra ut på det hela och jag brukar gå upp vid 7-7:30 tiden på mina jogginglördagar. Käka lagom frulle, typ en macka och ett stort glas juice sedan gå och lägga mig en timme och kika på Nyhetsmorgon på TV4 när maten. Ibland har jag sällis och ibland, som idag springer jag själv. När jag springer själv lyssnar jag alltid på Spotify. Gärna någon bra houselista typ Tomorrowland.

IMG_6673.JPGJag har tre fyra olika rundor jag brukar variera mina långpass mellan. Runda 1A är Djurgården t.o.r som går från dörren och längst vattnet på en stor del av den kungliga öns vackra grusvägar. Runda 1B är Kungsholmen och Söder runt. Runda 1C går runt Djurgården, söder Mälarstrand, Västerbron och hem igen förbi Stadshuset. Idag blir det nog 1C fast vem vet, jag är inte så mycket för superstrikt ruttplanering på mina långpass. Har ni någon bra långpassrunda i Stockholm? jag skulle behöva några nya på runt 20-30KM som börjar och slutar i Vasastan. Tipsa gärna.

IMG_6675Nu i shortstider tycker jag i 99 fall utav 100 att det är himla skönt att springa långpass. Det är lagom jobbigt och jag springer oftast i 5:30 min/km tempo vilket är mitt bekvämlighetspempo. Däremot kan jag villigt erkänna att när det är minusgrader så avskyr jag långpassen. Då är det bara get out and do it. Plus att jag prioriterar skidåkning på helgerna under vintern så då blir det att beta av långpassen efter jobbet en mörk och kall vardagskväll. Tur att det i alla fall alltid känns på topp när man är färdig!

IMG_6698Vad tar jag med mig på mina långpass? så lite som möjligt. Jag skippar flipbelt och allt vad sånt heter utan satsar på en nederdel med bakficka när iPhonen, kreditkort och hemnyckel får plats. Jag gillar att springa i glasögon så mina Bliz glajor åker på även om det inte är jättesoligt och självklart min Suunto klocka. Vatten tar jag inte med mig, blir jag akut törstig stannar jag på en 7Eleven och köper någon dricka och någon extra energi behöver jag inte så det släpar jag heller inte med mig.

Nej, nu är det dags för mig att skutta ut på dagens långpass. Bästa starten på helgen! Någon mer som ger sig ut på långpanna idag eller är det löpartävlingar pågång?

/ Pernilla the running junkie

 

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s