Bad i Stockholm

Det överlägset bästa (och sämsta) med att bo i Sverige är enligt mig årstiderna. Något som jag börjat uppskatta extra mycket ju äldre jag blivit och när jag bott utomlands i avsaknad av mellanmjökssomrar. Vintrarna kan jag dock gärna vara utan förutom om det fanns snö att åka längdskidor på. Under sommarmånaderna brukar jag minska på mitt resande och njuta av färska jordgubbar, frukost på balkongen, löpning i shorts, utomhusyoga, rosé drickande och andra härligheter här hemma som bad. Jag älskar verkligen att bada och har alltid gjort. Förvånansvärt nog så finns det en hel del bra badplatser här i Stockholms innerstad där jag bor och nu tänkte jag lista mina guldkorn bland innerstadsbaden. Här kommer de:

Hornsbergsstrand, Kungsholmen

Bild1

Min absolut bästa chillstrand. Bad från badstegar, uteserveringar och glasställen ett fåtal meter bort. Grill och chillmöjligheter. The place to be för sommarafterworks eller after Runday bad. Dock har det blivit lite sämre senaste året måste jag säga då folket är som myror på varandra där och vattenskotrarna dånar förbi för att stylea. Men väljer man “rätt” ställe och kommer de icke helt perfekta dagarna vädermässigt är det fortfarande mycket bra.

Smedsuddsbadet, Kungsholmen

Smedsuddsbadet

Ett riktigt bad med strand. Ligger alldeles vid brofästet vid Västerbron. Mycket barn på dagarna men perfekt för kvällsdopp efter ett träningspass på något SATS i närheten.

Långholmsbadet, Långholmen

Långholmsbadet.jpg

Ligger precis mittemot Smedsuddsbadet på andra sidan Västerbron. Påminner väldigt mycket om Smedsuddsbadet med jag tycker det är lite mysigare omgivningar med träbåtshamnen precis intill. Passar också bra som afterworkout bad eller för en heldag på stranden.

Brunnsviksbadet, Hagaparken

IMG_6442

Hit tar man sig förslagsvis bäst med cykel från innerstaden. Perfekt bad för kvällsdopp när det inte är så mycket folk eftersom stranden är rätt liten. Vill man inte bada så kan man hyra kajak på Brunnsvikens kajakklubb precis intill.

Oxhålsbadet, Stora Essingen

Oxhålsbadet

Nyfunnen favorit som jag faktiskt googlade fram. Två härliga bryggor att bada från och en grässluttning i både sol och skugga att breda ut sin handduk på. Härlig utsikt mot Ålsten och förbipasserande båtar. Hit åker jag gärna igen.

Ålstensbadet, Bromma

Ålstensbadet

Hit hittar inte allt för många men den lilla sandstranden vid Mälaren är ett riktigt guldkorn på huvudstadens badkarta om man vill ha sol under dagtid. Finns en stor gräsmatta att bre ut sig på och tröttnar man på badandet finns fina promenadvägar längst vattnet.

Har ni några badfavoriter i Stockholms innerstad? eller ytterstad också för den delen?

/ Badälskaren Pernilla

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s