NYC 2.0 – Beyond tourist traps Part IV

Det blev måndag även på andra sidan Atlanten och väckarklockan ringde i ottan. Det var nämligen utflyktsdag planerad. Denna utflykt skulle inte gå vart som helst utan till Long islands spets, Montauk. Vi var två taggade tjejer som anlände till Penn station där vi hoppade på LIRR (Long Island Rail Road) mot the end.

thumb_IMG_6577_1024Tre timmar senare anlände vi till New York socitetens helgparadis. Det var så vacker och känslan var som att gå ut i en amerikansk film när vi steg av tåget.

thumb_IMG_6641_1024Vi hade cykeltur som nummer ett på dagens aktivitetslista och det första vi gjorde var att leta upp ett ställe som hyrde ut cyklar. Det fanns ett par i den lilla staden och vi hyrde varsin beach bike på en surfshop innan vi cyklade ut mot the end med den svalkade vinden i ryggen. Uthyrarkillen sa att det skulle ta två timmar att cykla de 7 milsen till fyren. Höga förväntningar han hade om oss. På mindre än timmen var vi framme. Höga förväntningar han hade om oss. Cykelturen var lite för grön för min smak då cykelbanan gick inne i nationalparken och inte längst med kusten men utsikten som mötte oss när vi kom fram var stunning.

thumb_IMG_6643_1024Vid fyren minihikade vi lite och besökte dagens första strand. Vågorna var enorma så det blev bara fotbadande innan vi letade en liten stund efter glass som inte fanns.

thumb_IMG_6649_1024Vi cyklade vidare och hittade världens godaste lobsterroll. Ville absolut inte att den skulle ta slut. Stället att besöka för five star lobsterrolls heter Crabby Cowboy Café.

thumb_IMG_6650_1024Det fanns en hel del fiskebåtar och yachter att spana in vid Crabby marinan så det sysselsatte vi oss med en liten stund i lunchpausandet innan vi cyklade tillbaka till Montauk.

thumb_IMG_6661_1024Väl framme i Montauk igen landade vi på dagens strand som var den vackraste på resan. Perfekt sand men jättevågor så det var ingen som vågade sig ut att bada på riktigt fast jag kan lova att man blev badad av vågorna. Istället körde vi Runday inspirerande intervaller i sanden. 10 * 100 meter all in var. Framåt kvällen blev det mulet (fast jag föredrar strand i skugga) men det gjorde inget. Fantastiskt nöjda med dagen begav vi oss återigen mot NYC för att där spendera en sista halvdag med löpning längst Hudson river och shopping innan vi flög tillbaks hemåt.

Det här var sista delen i minibloggserien NYC 2.0 Beyond tourist traps. Hoppas ni gillade den!

Resetipset! Jag skulle verkligen rekommendera ett besök till Long Island för er som åker till New York. Det var helt rimligt med en dagstrip till Montauk men hade jag åkt igen hade jag bott en natt i Hamptons och åkt till Montauk en av dagarna. Att bo i Montauk ska man inte göra under veckodagarna om man vill göra något efter kl 18. Hyra en cykel och äta lobsterrolls är också något du absolut bör skriva upp på to-do listan. Vill du ha mer NYC tips eller andra reseskildringar att läsa kolla in bloggaromresor.se 

/ Pernilla turisten

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s