NYC 2.0 – Beyond tourist traps Part III

En dag i New York

I söndags vakande vi upp för en tredje dag i New York. Solen lyste precis som tidigare dagar oss i ögonen och vi startade med att ladda magarna med en mega frukost på favoritstället Le Pain Quotidien.

thumb_IMG_6625_1024Frukost himlen var nådd och vi hade siktet inställt på ännu en dag på playan. Denna gång på Staten Island.

20160717_191536Så vi promenerade ner till färjelägret och hoppade på den subventionerade färjan över till Staten Island. Tips om ni tänkte fota Frihetsgudinnan. Efter den 30 minuter härlig båtfärden tog vi spårvagnen några stationer innan vi virrade runt lite bland husen för att hitta “the beach”.

thumb_IMG_6629_1024“The beach” hette så mycket som South Beach och låg vid roten av Verrazano brion så jag fick kraftiga flashbacks till den kyliga novembermorgonen 2014 när jag väntade på att få springa New York marathon. Stranden var riktigt härlig men vi hade otur med vindarna så det blåste in skräp i vattnet och gjorde det till en mindre härlig badupplevelse. Inga turister i sikte. Stämningen var local och inte alls så hipp som på Coney island. Strandhänget var så härligt att vi stannade hela kvällen.

Beachen såg ut att lämpa sig utmärkt som aktivitetsbeach snarare än bad beach. Skön sand att promenera på, beachvolleymöjligheter, cykelbanor längst stranden att jogga eller cykla på samt en rejäl tilltagen boardwalk att strosa runt på. Som sig bör fanns det även ett after beach ställe fullproppat med folk.

Strandbetyg 3 av fem solstolar pga att inte New Yorks fräschaste badvatten återfanns.

Dagen avslutades med sushi och researchande inför måndagens äventyr.

/ Pernilla beach utforskaren

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s