NYC 2.0 -Beyond tourist traps Part II

NYC dag 2. Vaknar till en stekhet sommardag i mitten av juli på Manhattan.Vad gör man? snörar på sig sina joggingskor, hoppar i löpkläderna med benen bubblande av spring, glömmer både kreditkort och vatten och drar ut på en morgonjogg.

20160716_090247Styr Adidas fossingarna över Brooklyn bridge och inser att hjälp vad svettigt, varmt och jobbigt detta var. Älskar NYC spring. Svettas lite. Fotostoppar och springer vidare. Vatten tack. Någon? Nej, inget vatten bara runtomkring. Springer uppför, nerför, vidare och tillbaka till hotellet och dricker upp halva deras tunna välkomstvatten. Resultat: 10 km in på löparkontot och en frukostmage som gapar tom.

20160716_131303Frukosterar på Starre som en riktig amerikan med take away kaffe i pappersmugg storlek XXL och hoppar på subwayen mot Coney island. Ett ställe jag väldigt länge velat besöka men det har aldrig blivit av trots att jag varit i det stora äpplet fler gånger än jag kan räkna (15-20 gånger kanske?). Insåg på tio röda att jag missat något. Attans. Stranden var hipp. Omgivningen var döcool. Som en amerikansk film. Enda minuset var att det blåste in alger i vattnet men det gick ju att bada för det ända tills badvakterna i tighta orangea speedos blåste i visselpipan. Beachbetyg: 5 av 5 för den härliga stämningen, sanden och omgivningen.

thumb_IMG_6608_1024Vi laddade med lite snacks och joinade lite spontandansande på beachpromenaden innan vi taggade till tänderna åkte några värsting karuseller. Så – jäkla -roligt. Lisebergsbanan släng dig i väggen! Thunderbolt var en riktig fullträff. Lunapark på Coney island är riktigt besöksvärt för en karusell entusiast, roliga åk och man köper biljetter per åk eller åkband. Inget inträde.

thumb_IMG_6620_1024Ingen vila på semestern här inte. Vi skyndade hem höga på karusellturerna, svirade om, åt kvällsmat på den mexikanska taco snabbmatsstället Chipotle sedan besökte vi rooftopbar nummer två för resan. Top of the Strand. Sommarfeeling, million dollar view och betydligt godare drinkar än på Bar 13. Inga turister i sikte (i alla fall inte skandinaviska) och NYC beyond tourist traps 2.0 part 2 kunde checkas av på listan. En aktiv sådan dag inklusive spring.

/ Pernilla upplever det icke turistiska NYC

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s