Hejsan kära bloggläsare! hoppas ni har det fantastiskt i sommarvädret vart ni än befinner er. Jag har precis kommit hem från en liten semester som inte slutade i Florida som planerat utan i New York. Temat för resan blev “beyond tourist traps”. Det hela började i vanlig ordning med en tur över Atlanten.

thumb_IMG_6574_1024SAS stod för transporten av mig och min äventyrskompis till andra sidan Atlanten. Vi lyxade och njöt av skumpa i horisontellt läge i SAS nya business class sedan hängde vi lite i cockpit innan det var dags för en mjuk och fin landing på Newark och transfer till Tampa i Florida, trodde vi.

20160717_192253Men en thunderstorm drog in över staden och som två strandade sälar var vi fast på Newark. United cancelerade ungefär alla flighter och vi var sist i kön. Vi kände oss lite smått dumma när vi var besvikna på att vara i NYC. Efter en natt på ett modell skräckfilm hotell i New Jersey (allt annat var fullbokat) vaknade vi i bättre mode och tänkte om. Vi kör NYC 2.0.

thumb_IMG_6587_1024Så vi bokade ett hotell nere i Financial district, svirade om till strandoutfits och tog subwayen till Rockaway beach. Stranden var fantastiskt fin och kändes million miles från NYC. Noll svenskar i sikte och vi spottade delfiner och amerikaner modell större. Gick en strandpromenad och latade oss precis som man bör. Stranden höll måttet för joggingstrand om man kände för det och på strandpromenaden kunde man cykla eller jogga. Betyg: bra aktivitetsstrand med varmt vatten.

thumb_IMG_6592_1024Kvällen avslutade vi med en burgarklassik på Shake shack (lite turistvarning dock) i Madison Garden och besök på en rooftop bar, bar 13, som bjöd på GT med overload av gin men local stämning. Fint så. Besvikelsen över att vara i NYC var long gone.

Håll tillgodo, imorgon ploppar part 2 av NYC resan upp här.

/ Pernilla the US lover

4 Comments

    1. Eller hur! lite fånigt att vara besviken på att vara fast i NYC men men…= bortskämdshetsfasoner. Tur att det gick över.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s