Sommar Sverige – Utflykt till Försåker

Besök på Frösåker

Jag kan inte låta bli att älska sommaren i Sverige. Naturen grönskar, det är behagligt varmt (oftast), alla är på bra humör och ljuset finns där extra många timmar varje dygn. Denna helgen har jag spenderat i min hemstad Västerås. Ingen pärla i sig i mitt tycke men självklart finns det potentiella guldkorn även här. Igår tog jag och föräldrarna en liten utflykt till Försöker brygga som ligger i en vik vid Mälaren åt Enköpingshållet i Frösåkers naturreservat för att se om det höll måttet som utflyktsmål.

IMG_6530.JPGDet visade sig vara ett riktigt litet guldkorn. Självklart fanns det en brygga och vid bryggan låg det en uppbyggd Vikingaby. Inte jättestor men ville man kunde man köra vikinga femkamp med skytte och andra tidsenliga aktiviteter.

IMG_6529Självklart fanns det flera vikingaskepp. Både modell större och modell mindre. Vikingabyn låg som nummer fyra på Tripadvisors lista över Västerås to-do’s vilket säger rätt mycket om övriga sevärdheter i området. Jag blev lagom imponerad utav själva utställningen men däremot gillade jag omgivningen väldigt mycket.

IMG_6528.JPGDet fanns nämligen två vandrings-/löparspår på 2,5 respektive 6,5 kilometer som såg lockande ut att testa. Men med flipflop som var dagens skodon så fick det bli promenixande på stigen.

IMG_6531.JPGHela stället andades väldigt mycket Svensk sommar vilket passade mig helt perfekt denna helg för det kändes som semester även om det bara är helg för min del. Utflyktshelg. För den golfsugna kan jag berätta att Frösåkers golfbana ligger endast en kilometer från Vikingabyn och för den badsugna så fanns det många lämpliga platser att ta ett dopp på. Om inte åskan och regnet förstör hela idyllén som den gjorde igår. Summa summarum ett okej utflyktsmål men inget som man reser flera timmar för att besöka. Området var på topp men vikingabyn var måttligt bra.

/ Pernilla i upptäckarstadiet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s