20160625_133524Att undersöka nya platser (och besöka gamla guldkorn) är något som jag verkligen älskar att göra. En sommardag när solen lyste som starkast och himlen var magiskt blå lämnade jag stan och tog Roslagsbanan till ändstationen Österskär för att upptäcka närområdet. Fram kom jag till en fantastisk liten kustnära pärla endast 45 minuter från centrala Stockholm.

20160625_154651Man behöver verkligen inte resa till andra sidan jorden för att hitta drömska platser. När jag klev av tåget var det ett sött litet café precis nedanför trappsteget sedan innan man kunde njuta av en grusstig. Saltsjön på ena sida och pittoreska villor på andra.

20160625_153905(0)En fotbollsplan, några båtbryggor och ytterligare ett café senare fanns en alldeles, alldeles underbar strand med tillhörande badbryggor. Det fanns inte nämnvärt mycket att köpa i cafét så turligt nog hade jag med mig hembakade kanelbullar och melon. Perfekt strandmat för att stilla hungern under en baddag.

20160625_151859Om jag tog ett bad? självklart. Utochspring bloggen är alltså nödvändigtvis inte bara en springblogg även om den mestadels handlar om löpning. Hoppas ni gillar mina “att göra” tips för jag tänker fortsätta bjuda på utflykts-, och “att göra” ideér i digitalt format. Men vill man så kan man såklart springa även på Österskär eller paddla kanot, spela fotboll, kubb, simma, segla eller varför inte bara ligga i skuggan och läsa en bok?

/ Pernilla utflytksälskaren

3 Comments

  1. Vet inte om min kommentar hamnade i skräpposten…? Provar utan att ange bloggadressen…

    Jag har bott i Åkersberga, så det här känns lite hemtamt 😉

    1. Kan ha gjort det har inte kikat där på ett tag 🙂 Måste varit mysigt att bo där, jag hade gärna bott längre från stan närma vattnet men det passar inte mig just nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s