Stockholmsfavorit – Ulriksdal

20160512_155512

Denna vackra stig leder dig till ett drömskt löparparadis inte allt för långt bort från Stockholms innerstad. Platsen är natursköna Ulriksdal norr om Brunnsviken och dit tar du dig smidigt från centrala stan genom att springa genom Hagaparken (ca 10 km), cykla längst Brunnsviken, åka kommunalt eller med bil. Denna plats känns som en glömd skatt när man anländer. Näst intill folktom och otroligt vackert belägen bland skog, vatten och grönska.

20160512_155850

Ulriksdal ligger löjligt närma mitt arbete och efter jobbet förra veckan snörade jag på mig mina löparskor och sprang en milrunda här. Det blev mer sightseeing och filosofering än tidsfokuserad löpning. Slottet är en central punkt och där runtikring finns det många kringilekrokar att utforska och ta lite spontana fotostopp på.

20160512_160431

Vad sägs om att springa förbi lite mysiga fäbodar i klassisk dalastil?

20160512_160554

Eller slottsidyller vid Edsviken? Tips på pass som lämpar sig för denna miljö är sightseeingrundor, traillöpning light, distanspass eller varför inte hitta på ett eget kombinationspass med intervaller med stopp varje kilometer för styrkeövningar, t.ex upphopp, plankan, situps, armhävningar mot en bänk eller vad du nu kan komma på. När du är färdigtränad rekommenderar jag starkt ett besök för energi påfyllnad på Ulriksdals slottscafé och varför inte ta en tur förbi den närbelägna handelsträdgården och köpa några nya blomster?

/ Pernilla’s rekommendation av smultronställen

4 Comments

  1. Där har jag tillbringat många timmar: promenerat, joggat, sprungit, filosoferat, vilat, solat, tagit en fika i caféet, besökt handelsträdgården, beundrat de gamla ekarna, kollat orangeriet, varit inne i slottet och för första och enda gången blivit biten av en orm. Ett underbart ställe nära Stockholms innerstad, väl värt att spendera en hel del tid i, bra för både kropp och själ. Bra tips Breddan! 😉

    1. Eller hur, riktigt fint ställe. Var och lunchade på veg. buffén förra veckan med kollegorna. Sjukt god mat, synd att den inte serveras på helgerna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s