Weekendresa till Malaga

Nu har jag varit ute på äventyr igen och vana trogen låg mina löparskor i bagaget så jag även kunde upptäcka destinationen ur ett springande perspektiv. Denna gång var destinationen ingen mindre än Costa del Sol på den Spanska sydkusten, en plats jag inte besökt innan. Jag flög dit förra onsdagen efter jobbet med SAS och Finnair via Helsingfors och trots att resan tog hela sex timmar kändes den inte speciellt lång då jag sov 90% av tiden. Efter midnatt mötte jag mina vänner och vi hämtade ut bilen vi hyrt och navigerade oss till lägenheten i centrala Malaga som vi hyrt via airbnb. Temat på resan var allt annat än löpning då mitt resesällskap hatar allt som har med löpning att göra men jag tog mig ut på två rundor – just because I love it.

thumb_IMG_6280_1024

Första hela dagen styrde vi bilen mot Granada och besökte Alhambra. Väl värt ett besök men det resulterade i noll löpsteg men över 20 000 promenadsteg. Åker ni dit så boka i tid, helst en månad innan då det är begränsat antal inträdesbiljetter varje dag.

20160528_110810

På fredag förmiddag efter en äcklig frulle (vart äter man frukost i Spanien?) snörade jag på mig mina Boston boost och rullade iväg på en 12 kilometersrunda vid hamnen samt strandpromenaden. Temperaturen var runt 25 grader och det fläktade ljuvligt. En löprunda deluxe helt enkelt. Det var mängder med joggers ute och gillar man platt mark, havsutsikt och att spana in folk så är strandpromenaden i Malaga the place to be.

thumb_IMG_6313_1024

Senare på dagen åkte jag och en utav mina vänner till vandringen Caminito del Rey (måste också bokas) som vi blivit tipsade om. Besvikna blev vi absolut inte. Det var en tokhäftig upplevelse där vi fick vandra omkring i ca tre timmar i urläckra hjälmar bland turkosblått vatten, klippor och spansk urban forest. All uppmärksamhet gick inte åt till att ta selfies och fota utan jag såg även att det fanns gott om trails att springa på så jag kan erkänna att det ryckte lite i löparbenen trots morgonens runda.

thumb_IMG_6342_1024

Lördagen kom och vi vaknade trötta i benen och armmusklerna efter Sangria drickande. Det blev en strand-, och shoppingdag utan några fynd och självfallet mer Sangria drickande på kvällen. When in Spain you drink Sangria, right? Trots trötta ben så blev det cirkus 30 000 steg promenerade.

thumb_IMG_6353_1024

Söndagen kom och därmed dags att packa ihop och lämna solkusten. Jag kände mig inte riktigt färdig med springandet så det blev en favorit i repris och en 12 kilometers morgonjogg vid stranden även denna dag trots att jag egentligen var alldeles för trött. Det var dock helt fantastiskt så jag fick massvis med löparenergi och glömde totalt att natten inte inneburit allt för mycket sömn. Även denna dag var det mängder med joggare ut och längst strandpromenaden såg jag även en hel del kinagym för den som inte vill springa.

Summa summarum var jag väldigt nöjd med utbudet i Malaga. Staden var helt perfekt för en långweekend och vill man springa på semestern finns det mycket goda möjligheter till det både för morgonjoggar, trail och det finns även en hel del lopp om man är sugen på det. Jag skulle absolut kunna tänka mig att resa tillbaka men då vill jag utforska Gibraltar, Puerto Banus och Marbella. Questions on that?

/ Pernilla som besökt den spanska solkusten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s