Platser värda ett besök i Stockholm

I anti-flyg personernas värld behöver man inte åka till andra sidan jorden för att upptäcka guldkorn. Det håller jag helt och fullt med om även om jag aldrig kommer sluta resa av den anledningen. Här hemma i Stockholm där jag bor finns det massor av vackra platser och är jag hemma en helg upptäcker jag gärna något nytt ställe. Jag springer som sagt en del och mycket av utomhus upptäckterna blir i löparskor som här men inte alltid. Vinterviken har jag länge varit sugen på att besök och nu efter att brorsan och jag förra helgen diskuterat stället som en potentiell plats att upptäcka slog jag äntligen slag i saken och cyklade dit. En film med samma namn som kom i mitten av -90 talet var en stor favorit till mig och hur många gånger jag har sett den vet jag inte men det var många.

Vinterviken

Det var absolut inga problem att hitta dit och höstdagen jag trampade dit på cykeln var träden magiskt gula.

Vintervikens trädgårdar

img_2333

Vintervikens trädgårdar har jag också de hört talas om. Kanske du med? Jag läste på lite innan jag åkte dit och trädgårdarna sköts av medlemmar i trädgårdsföreningen. Hur perfekt är inte det om man gillar trädgård men inte har någon hemma? Det fanns även lite andra arbetsgrupper om man gillar trädgårdsliv men inte odling. Här kan du läsa mer om det. Bra grej säger jag!

Aktivitetsvänligt

img_2343

Här är självaste Vinterviken. En inbuktning från Mälaren. Dock är inte vattnet riktigt badtjänligt men det pågår arbete med att förbättra vattenkvalitén så förhoppningsvis kan man i framtiden även löga sig i viken.

img_2341

De magiskt gula träden var överallt och finns det något härligare uteväder än mellanvarmt och höstigt? (okej, det finns det men jag gillar hösten så blev lite i extas över att vandra runt där).

img_2337

Jag mötte folk i alla åldrar som promenerade, cyklade eller sprang längst grusvägarna. Ni kan ju ana vad jag tänker göra här nästa gång. Börjar på S. Åka skridskor på vintern känns också som en option.

img_2335

Är man badsugen finns det perfekta stegar rakt ner i vattnet och att ligga på klipporna och gotta sig eller att sitta där en härlig sommarkväll skulle heller inte vara helt tråkigt. För de som inte vill bada eller sätta en fot framför den andra fanns det även paddel banor.

img_2342

Historien om Vinterviken

img_2338

Att Vinterviken är historisk mark kan man läsa om längst viken. Alltid intressant att veta lite om platsen man besöker tycker jag så teaser skyltar för att skapa intresse för historien gillar jag som inslag i miljön.

Mat möjligheter

img_2344

Vill man inte ta med sig egen picknick eller grilla vid någon av utomhus grillarna finns det ett café som är öppet mellan 11-16 varje dag. Vinterviken besöker jag gärna igen. Har ni varit i Vinterviken eller känns det som ett lockande ställe att besöka?

/ Pernilla som undersöker Stockholmsfavoriter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s