Löpgrupper i Stockholm

Löpargrupper i Stockholm

IMG_6213

Söndag idag och en i mina ögen till synes perfekt dag att springa på. Eller om man inte har möjlighet då kan man alltid planera in ett löppass nästkommande vecka. Vill du ha lite extra pepp för motivationen, finna nya löparkompisar eller helt enkelt få verktygen till att pressa dig lite extra kanske en löpgrupp kan vara något för dig. Jag tänkte dela med mig av tips på några löpargrupper som jag känner till här i Stockholm och som garanterat kommer bjuda dig på ett härligt löppass och nya vänner om du kommer på deras träningar.

(Informationen är uppdaterad 26 mars 2017)

Runday

Träningsdagar: Måndagar 18:00 samling vid Urban Deli på Sveavägen (vinterhalvåret) eller Karlberg (sommarhalvåret). Passen hålls i Humlegården och på andra centrala platser.

Upplägg: gemensam uppvärmning med fokus på löpskolningsövningar i ca 30 minuter, därefter delar man upp sig i två till tre grupper med olika pass såsom intervaller på bana, backintervaller, fitness circuit eller något annat.

Klientel: från 20 år och uppåt med en majoritet i åldern 25-40. Blandat tjejer och killar. Från nybörjare till vana löpare.

Anmälan: Runday och passinfo finns på Runday’s facebooksida 

Kostnad:gratis måndagsträning för alla. ca 1000 :- per år för medlemsskap i Team Runday.

 

Adidas runners Stockholm

Träningsdagar: Tisdagar, torsdagar runt 18 tiden och ibland extra helgevents. Träningarna utgår från Adidas hub på Urban Deli Sveavägen i Stockholm

Upplägg: Intervaller eller distanslöpning (vanligtvis upp till 10 km i olika fartgrupper).

Klientel: runt 20-35 år. Medelgoda löpare.

Anmälan och schema: Facebook Adidas Runners Stockholm (KLICKA HÄR)

Kostnad: gratis

 

Team Nordic Trail

Träningsdagar: runt om i Stockholm på olika platser tex Östermalms IP, Ursvik, Täby och Vinterviken. Långpass på lördagar.

Upplägg: det finns vid träningstillfällena flera nivåer att välja på. Varje pass består av uppvärmning, löpteknik, teama aktivitet (t.ex korta intervaller, långa intervaller, backintervaller etc.) och avslutningsvis nedvarvning.

Klientel: väldigt blandat både ålders och könsmässigt. Finns även 8 veckors grupper för nybörjare inom traillöpning.

Anmälan: KLICKA HÄR

Kostnad: gratis prova på träning, 395:- i medlemsavgift och därefter 99:- i månaden.

 

Övriga föreningar/grupper med arrangerade löpträningar:

Lululemon athletica: träningar utgår från showrummet i centrala Stockholm och för uppkommande event se Facebooksidan (KLICKA HÄR).

IF Linnéa löpning: tisdagar, torsdagar och lördagar håller IF Linnéa träning på Söder. Träningarna är på olika nivåer. KLICKA HÄR för mer info.

Friskis & Svettis: erbjuder varierande pass uppdelade på kilometerhastigheter mellan 5:00 min/km till 7:30 min/km. Det finns även ett pass som fokuserar på kombinationen löpstyrka, kondition och teknik. KLICKA HÄR för mer info.

SATS Outdoor running: är en timmes gruppträning som sker utomhus på ett grönområde nära en SATS anläggning. Uppvärmning i ca 10 minuter sedan en huvuddel med intervaller. Finns på utvalda SATS centers. KLICKA HÄR för mer info.

Team Stockholm marathon: leder gemensamma träningspass inför olika lopp som Stockholm marathon gruppen arrangerar. Passar målinriktade löpare oavsett nivå som vill kombinera socialt event och träning. Träningsdag är söndagar och under våren fram till Stockholm marathon även torsdagar. KLICKA HÄR för mer info.

 

Nu är jag nyfiken på er, har ni tränat i någon löpgrupp? vad tyckte ni om det? om inte, skulle du kunna tänka dig att prova på att springa tillsammans? Själv springer jag gärna intervaller i grupp och även då och då långpass tillsammans med andra. Mina distansrundor är oftast en form av bekvämlighetsträning för min del som jag utför när jag har en stund över eller behöver filosofera.

/ Pernilla som gillar gruppspring

6 Comments

 1. Hej, Pernilla!
  Jag har sprungit med en grupp på Mornington Hotell i Bromma.
  Gruppen leddes av en duktig tjej som heter Rosa Escobar. Löpskolning, intervaller backe och långpass stod på schemat. Det är den bästa löpträningen jag varit med om.
  Jag älskade det och såg fram emot varje pass. Jag springer gärna i grupp igen.
  Med vänlig hälsning, Thomas

   1. Så är det.
    Gruppen finns inte kvar, tyvärr.
    Jag letar efter en som jag kan gå med i. Springer du själv i någon, eller kan du tipsa om någon?

   2. Nej just nu springer jag inte i någon. Har haft fullt med andra aktiviteter att passa in tidsmässigt i vår så har gått på Indoor running på SATS när det har passat. Jag tänkte testa Adidas runners efter sommaren (eller under). Runday sprang jag mycket med innan och de rekommenderar jag om man hinner till kl 18 i Karlbergsparken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s