Löpning i Hong Kong

Hong Kong är en utav fem platser på jorden som jag kan åka till hur många gånger som helst och inte tröttna. I denna stad finns verkligen allt. Roligare och coolare än New York om du frågar mig och ett utomordentligt tips om du planerar en långweekend med city liv, uteliv och löpning. En av platserna som du kommer rekommenderas att besöka är “The Peak” och mitt tips är att snöra på dig joggingskorna och ta bussen (bättre än turistiga tarmen) upp där och voila du bjuds på magisk utsikt i 360 grader. Bättre än såhär kan det knappast bli en solig och klar dag.

The Peak

IMG_1228

Runt The Peak går en asfalterad trail på ca 2 km där du kan springa och stoppa på utspridda utegymsstationer. Spring ett, två eller tre varv tills du blir helt snurrig för jag lovar du kommer inte vilja lämna vyerna från toppen bakom dig.

Dragontails back

IMG_1276

Mitt andra tips när det kommer till saker att se och göra i Hong Kong är att besöka trailen Dragonsback på Hong Kong island. Det är en del utav trailen Hong Kong trail som går genom landet och lämpar sig väl för både hiking och trailrunning. Skall du springa så se då till att kom runt åtta tiden på morgonen annars blir det lätt trafikstockning. Vyerna är magiska, du springer i bergen bland härlig grönska och runt omkring dig ser du skyskrapor sticka upp lite varstans. Startar gör du vid Shek O Road near To Tei Wan Village dit du kan ta dig med metro och buss och slutar gör du på en fantastisk strand i Tai Long Wan där du kan äta välförtjänt lunch innan du kan ta dig ett bad.

Hong Kong Trail

thumb_IMG_5919_1024

Mitt senaste projekt när jag besöker Hong Kong är att springa Hong Kong Trail. Även denna börjar uppe vid The Peak och är väl skyltad. Denna trail är väldigt backig så om du vill springa i nedförslut så börja vid The Peak. Vill du ha extra träning för lårmusklerna så välj andra hållet. När jag var i Hong Kong i mars var vädret perfekt för löpning, 25 grader och strålande sol. Under sommarmånaderna är det otroligt varmt och fuktigt så då hade jag undvikit att springa men oavsett när du tar dig an Hong Kong Trail se till att bär med dig vatten för det finns inga vätskestationer längst vägen. Min första del av Hong Kong Trail blev dryga två mil och jag avslutade löpningen i stadsdelen Aberdeen som är en del utav Hong Kong jag verkligen gillar med dess marinor och lyxyachter.

 

Jag har fler härliga Hong Kong tips så jag återkommer med ytterligare ett inlägg om härliga must-visit platser i detta fantastiska lilla land. Och om ni vill så kan jag även skriva ner en liten generell resguide till detta härliga ställe. Vad säger ni om det?

 

Länkar:

The Peak Circle walk: hur du kommer dit samt mer info. Klicka HÄR.

Dragonsback trail: hur du kommer dit samt mer info. Klicka HÄR.

 

/ Pernilla som älskar Hong Kong

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s