Race rapport – Kungsholmen runt

Äntligen är löparloppsäsongen igång på allvar! Jag måste erkänna att trots jag är en glad motionär har jag saknat tävlandet, peppen och nerverna trots att tiderna jag klarar de olika distanserna på inte har någon betydelse för mig förrutom en egopepp för stunden. Denna helgen vankades det Kungsholmen runt och precis som vanligt när detta lopp arrangeras så lyste solen över huvudstaden. Med en viss hatkärlek till 10KMs distansen så anmälde jag mig för ett par veckor sedan då jag gillar arrangemanget. Man kan även springa halvmaran men ett varv på holmen räcker gott nog för min del. Har sett denna härliga ö förut om man säger så.

IMG_6221

Jag cyklade bort till starten på Rållis vid 10-tiden och hämtade min nummerlapp. 100% opepp på att springa kastade jag mig i det gröna och sköna gräset och höll på att somna. Tjugo minuter innan start gjorde jag en motvillig kraftansträngning och reste mig för ett toalettbesök innan det var dags att inta den röda startfållan. Det kändes mer lockande att vara publik idag om jag säger så.

IMG_6224.JPG

11.00 starten gick och min tävlingshjärna slogs på. En nummerlapp på bröstet och någon som tar tid får mig alltid att tagga till liksom prov har gjort i skolan. Jag hade en bra startposition på vänsterkanten (alltid) och första fem kilometerna förbi Stadshuset och längst Kungsholms strand flöt jag fram i mina nya Adidas Boston Boost skor. Låg strax över 4:30min/km och hade inte direkt någon ansträngande puls. Min största fiende var den grönskande växtligheten och varje gång vi sprang förbi ett grönare område, speciellt i närheten av gräs fick jag svårt att andas. Känslan var bra rakt igenom och sedan sist jag sprang detta loppet hade banan ändrats och innehöll nu lite mer kringelikrokar vid Kristineberg. Jag tränar ofta där så det var inte direkt någon överraskning om hur banprofilen skulle gå. Loppet kändes bra, jag körde mitt race och utan allt för stor ansträngning tog jag mig i mål på nytt pers. 46:26 och plats 55 av 906 damer. Tack för den taxbenen!

IMG_6225

Efter målgång hade de hottat upp arrangemanget precis som på lopp söder över i Europa med öl (alkoholfri). Till nästa år hoppas jag arrangörerna kan ordna lite skumpa (med alkohol) till oss som inte gillar öl och kanske ett medaljband till medaljen för det ser väldigt fattigt ut att ha en medalj med medaljbandshål utan tillhörande band som kostar ca 3 SEK. Utöver det så har jag bara positivt att säga om detta millopp. Någon mer som sprang?

/ Pernilla som älskar att tävla

11 Comments

  1. Tackar 🙂 helt okej för att vara först 10KMs loppet sedan nästan ett år tillbaka.

   1. KUl att du tycker det! saknade bloggandet lite 🙂 Blir lite sporadiska inlägg nu.

  1. Tack tack! Verkligen ett härligt lopp att vara publik på – ställde själv upp och supportade när jag var färdig!

  1. Tack tack! nej inget varv för mig, ska till OSL med jobbet på sö (går inga flyg emellan och hatar åka buss) annars hade jag mer än gärna sprungit så nu får det bli Skärholmsloppet istället. Annars älskar jag varvet. Ska du springa?

   1. Ah, okej. Nja, den logistiken lät inte så rolig faktiskt. Japp, jag ska köra. Genrepade idag och knät kändes helt åt skogen, lite oväntat faktiskt. Blir nog ett lugnt varv för mig i år.

   2. Trist med knät men varvet är ju ändå bra lopp att ta det lugnt på pga allt folk och njuta av den härliga stämningen 🙂 Lycka till!!

   3. Det blir så jag får tänka i år, och så hänga med sambon runt på hennes första varv (och försöka att inte tjata hål i huvudet på henne). 😉 Tack!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s