Loppguiden

Hur du hittar lopp

Just nu sitter ligger jag i en solstol i stekheta Kambodia. Det är värmerekord här och medeltemparaturen. Just det medeltemperaturen, den senaste månaden här i Phnom Penh har varit 40 grader enligt en artikel i Phnom Penh post som jag nyss läste. Det är med andra ord galet varmt. Jag brukar inte klaga på värmen men just nu längtar jag faktiskt hem lite smått efter att springa utomhus i ett kyligare klimat och se våren nalkas. Mötas av hav av vitsippor och med härliga solstrålar i pannan. Ta en kaffe på balkongen och en afterwork på en härlig uteservering. Dessutom längtar jag massvis tills det att löparsäsongen drar igång på allvar igen. Hittills i år har jag sprungit två lopp, Seychelles eco-friendly halfmarathon (inlägg kommer) och Paris Marathon och jag ser fram mot en kalender med fler kraftmätningar.

Jag har inte riktigt bestämt mig ännu vad det blir men mitt mål är tre till maror innan 2016 är över. St Petersburg i början juli och sedan USA lopp eller om jag hittar något annat kul. Sedan lite Stockholmslopp och lite andra mer spontana grejer. Sprang ett väldigt härligt lopp i central park i december för ett och ett halvt år sedan som jag gärna skulle springa igen i samband med julshopping, 21 km Frozen Bonzai halfmarathon. Hade jag inte precis besökt Angkor wat hade jag absolut velat uppleva Angkor wat halvmarathon. Och Mauritius Marathon i juli är fortfarande lockande. Många tankar som ni ser men ja, den som lever får se helt enkelt. Vad har ni för lopp planer iår?

Angkor wat
Här kommer i alla fall länkar till ett par bra sidor som jag brukar använda mig utav när jag letar efter härliga lopp:

AIMS Calendar of races (LÄNK) här samlas stora lopp runt om i världen som är kvalitetssäkrade.

Ahotu Marathons (LÄNK) här finns lopp i hela världen i olika storlekar. Bra sorteringsfunktion och uppdaterad info.

Funbeat (LÄNK) här finns många svenska lopp med och även en del utländska. Också andra konditionssporter finns representerade.

/ En springlängtande Pernilla

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.