Hotellgym i South East Asia

Efter att precis ha kommit hem från två veckors resande i Asien (Thailand, Laos, Kambodia och Singapore) tänkte jag dela med mig från mina upplevelser utav hotellgymmen som jag har besökt under resan. Gymma är något jag tycker är himla kul men dessvärre hamnar det ofta långt ner på min träningsprioriteringslista när jag befinner mig hemma i Stockholm så det har varit extra skoj att springa på löpband, lyfta vikter, träna i maskiner samt med egen vikt och köra crosstrainer. När jag är ute och reser föredrar jag att sightseeingspringa men eftersom kvicksilvret har legat stabilt på runt 40 grader har det inte varit något alternativ denna resa.

thumb_IMG_6089_1024Att finna hotellrum i Asien är enkelt och inte direkt något som påverkar resebudgeten. Majoriteten hotellen av västerländs standard har någon form utav gym i Asien så det är inte speciellt svårt att lokalisera något även om denna resa även har inneburit besök i några utav världens mest fattiga länder.

Thailand,Hilton Millenium Bangkokthumb_IMG_6067_1024På det femstjärniga Hilton hotellet vid Chao Praya floden förväntade jag mig ett modernt och väl utrustat gym och det erbjöds också. Min favorit version av crosstraining maskiner där man kan se massor av olika banprofiler, kolla på tv, surfa på internet och docka sin iPhone medans man rör på sig hade de radat upp med utsikt över floden. Till det fanns det ett väl tilltaget utrymme med maskiner och vikter för att träna på egen hand samt ett rum för cirkelträning. Det erbjöds även en del lärarledda klasser men de testade jag inte. Detta kallar jag perfekt hotellgym.

Passexempel (70 min): 45 minuter cardio, stretching, 3*100 crunches med 15 höflyft mellan varje set, 3*30 axelpressar, 3*15 triceps övning/arm med vikt , 3*15 bicepscurls varierat med 3*5 vertikala armlyft.

Laos, Vientianne och Luangprabangthumb_IMG_6081_1024I Laos besökte jag flertalet hotel varav jag provade gymmet på två utav tre. Det tredje stannade vi bara en natt på och där erbjöds det yoga så då blev det ett yoga pass för min del. Hotellet S Park Design hotel i Vientianne var enbart nio månader gammalt och gymmet hade all utrustning man behöver för en genomkörare. Fräscha och nya maskiner och med härlig utsikt över poolen.I Luangprabang på View hotel var maskinerna av modell äldre men crosstrainern som jag körde cardio delen av mitt pass på var av yppersta klass även om den såg ut att komma från Sovjet. Det fanns även ett litet urval av vikter som jag botaniserade bland och passuppläggen blev liknande i Bangkok.

Kambodia, Siem Reap20160419_165106Eftersom benen inte blev fullt slutkörda efter en dags botaniserande bland stenar på Angkor wat satsade jag på ett ordentligt intervallpass här. Utbudet av maskiner var inte direkt stort och detta är inget gym som någon icke-träningsfrälst besöker. Det fanns allt man behöver för ett pass och jag personligen behöver inte så mycket utrustning då jag främst tränar med min egen kroppsvikt men bra cardio maskiner är något jag värderar högt på hotellgym. Löpbanden här var riktigt bra och det fanns rejält med hantlar för att kombinera ihop en egen mix av övningar. Slutbetyget blev godkänt eftersom allt som behövdes fanns men inget extra.

Passexempel (60 min): 15 minuter jogg, 1 minut ståvila, 5*1 minut intervaller i 1km/h över önskat miltempo med 30 sek ståvila mellan, 1 minut ståvila,3*2 min intervaller i samma tempo som tidigare men 1 minut vila. Upprepa intervallerna två gånger och avsluta med 10 minuter nedjogg.

Som avslutning på träningsturnén i Asien blev det ännu ett intervallpass likt det ovan. Detta skedde i Singapore på Park Sovergein hotel där gymmet inte innehöll mycket mer än ett löpband och en multiträningsmaskin. Utsikten var dock inte att klaga på och med bra ac fick jag utfört mitt träningspass som planerat innan jag hoppade i poolen. Singapore är ett resmål som jag gärna besöker en gång per år och jag har även skrivit en löpguide som ni kan spana in här (LÄNK) om du är sugen på springtips i Singan.

Hoppas min lilla guide kommer till användning om ni ska resa till asien och tänkte packa med träningsskorna.

/ Pernilla som älskar Asien

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s