Födelsedagslångpass i Stockholm

Igår var det lördag, soligt och vårigt här i Stockholm och Svenska marathonsällskapet kunde inte ha prickat in en bättre dag att springa in sin 62-åriga födelsedag på. Klockan 10 sharp samlades vi ett gäng löpsugna vid Stockholms Stadion för att gemensamt springa hela eller delar av Stockholm marathon banan.

ImageJag hade inte som ambition att springa alla 42 195 meterna utan siktade på att springa första varvet av banan vilket är 17 km. Det fina med dessa sociala långpass är att man springer med precis hur länge man själv kan, vill och orkar. Via Facebooksidan hade det kommunicerats ut att det första varvet skulle springas i 6:30 min/km tempo för att sedan öka på det andra varvet till 5:45 min/km tempo.

ImageJag brukar ytterst sällan springa i 6:30 tempo utan oftast hamna i min bekvämlighetsfart på runt 5:20-5:40 min/km så det kändes verkligen sakta. Men som sagt bra prattempo. För er som inte sprungit första varvet på Stockholm marathon banan kan jag berätta att den börjar vid Stockholm stadion, går på Valhallavägen ut mot Gärdet för att sedan svänga vid Radiohuset bort mot Strandvägen, vidare till Norrmalmstorg, passeras slottet och Slussen, fortsätta med en raksträcka på Söder Mälarstrand, över Västerbron, svänga in mot stan på Norr Mälarstrand och vidare runt centralstationen, norrut mot St Eriksplan, Odenplan och sedan bort till Stadion igen för en varvning mot andra varvet som även inkluderar en runda på Djurgården. En i mitt tycke riktigt schyst sightseeingrunda av Stockholm.

ImageJag kände att det var rätt bra flow i mina ben igår och det är alltid skönt när man slipper med springturer där det bara rullar på utan att man tänker på det. När vi kom fram till stadshuset tog vi en liten paus och passade säkert på att hamna i fotoalbumen hos några turistande japaner.

ImageJag hade lite andra planer för dagen än att bara vara ute och rasta mina Adidas boost skor igår så efter 15 kilometer vid Odenplan tackade och bockade jag för mig men flera löpare valde att fortsätta firandet med hela marathondistansen.

/ Pernilla lördagslångpassaren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s