Powerrun, Chicago – IL, USA

Image

Jag skrev tidigare ett inlägg om Chicago och att det är så härligt att springa längst lake Michigan. Det står jag fortfarande fast vid. I alla fall när det är varmt. När jag mellanlandade där förra veckan nästan på dagen två år senare än mitt sista besök där när jag sprang i shorts, var ute och drack drinkar på strandbarerna och gick i kjol var det lika soligt och härligt men cirkus 30 grader kallare och dagen till ära bjöds det på en isande vind.

Image

Min första plan på en morgonjogg försvann omedelbart när det varmaste plaggen jag hade var en regnjacka med en stickad typ magtröja. Istället tänkte jag i termen powerwalk men efter några hundra meter var det också för kyligt så det blev en powerrun. En powerrun är när man springer lite, går lite och gör lite löpskolningsövningar däremellan. Man använder sig absolut inte av några tekniska hjälpmedel utan tänker t.ex nu springer jag tre soptunnor bort, sedan går jag två och gör höga knän mellan den 6:e och 7:e osv. Precis som andan faller på bara man rör sig framåt. Alldeles sådär lagom jobbigt som vi säger här i mellanmjölksland. Så åker ni till Chichi town, missa inte att aktivera er bortom shoppingdistriktet the golden mile även om det är kallt!

/ Pernilla som varit på powerrun

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s