Balboa park – San Diego, CA

San Diego som jag besökte för en dryg vecka sedan är verkligen en stad som jag saknar varje dag. Hade aldrig ens tänkt tanken att åka dit innan Runday Lisa tipsade sin forna hemstad. Jag blev helt såld. Jag älskar att upptäcka nya städer och efter en titt på kartan hittade jag Balboa park. En perfekt plats att sightsa mina Adidas boost skor på.

ImageFrån mitt hotell downtown i berömda Gaslamp Quarter tog det ca tio minuter att jogga till parken. Efter en koll på kartan och rådfrågning om bästa rutten av en local började jag med att ta mig an en uppförsbacke som aldrig slutade. Den var dock kantad av palmer och solen lyste så det gjorde inte så mycket att den var lång.

ImageJag storgillar att springa på amerikanska betongblocksbyggda vägar för då kan man hålla koll på att stegen blir av samma längd och försöka få till att man får ett visst antal steg mellan blocken. Nörderi på hög nivå alltså. Efter att jag sightsat runt i mina löparskor och sett den finare vyn än den andra kom en stor överraskning framför mig, ett högt torn innanför en mur som jag bara var tvungen att utforska närmare.

ImageDet vackra bakom denna mur visade sig vara Casa del Balboa. Riktigt nice var det! Hade stor lust att hoppa i fontänen här men jag avstod för jag ville ju inte bli bortförd av någon biffvakt.

ImageNär jag hade sprungit runt och spanat in de pampiga byggnaderna tänkte jag vända hemåt då jag nästan hade sprungit de tio kilometrarna jag tänkt. Dock blev hemvägen aningen längre än jag tänkt eftersom jag sightsade bort mig i parken. Men det var det värt för hela Balboa park var ett stort guldkorn. Museerna vet jag dock inget om för det är inte riktigt min nivå på sightseeing om det inte är air and space museum.

/ Joggaren Pernilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s