Vårspring i Paris, Frankrike

Helgen som just passerade spenderade jag i en av mina favoritstäder. Paris. Jag visste inte om det skulle bli tillfälle för något spring men för säkerhetsskull packade jag ner löparmunderingen innan jag satte mig på SK-flighten till Frankrikes huvudstad.

ImageTill min stora lycka var det klarblå himmel och sommarvärme som mötte mig när jag klev av flyget.

ImageOch det blev till min stora glädje tillfälle att springa in våren i Paris. Efter en croassiant och kaffe på söndagsmorgonen joggade jag ner till Saine för en runda med finspring. Min runda började med tre kilometer på kullersten men jag tänkte att det är ju bra träning för fotlederna och Adidas boost skorna var rätt sköna att springa med där för man kände verkligen kontakten med marken eftersom de är såpass tunna.

ImageEfter ett par hundra meter siktade jag den första kända sevärdheten under min jogg var kyrkan Notre Dame.

ImageJoggen fortsatte längst strandkanten och det var lika magiskt att springa runt i shorts och tisha i denna fantastiska stad varje meter. Jag njöt till fullo och tog en runda över de häftigaste broarna bara för att. Spanade in lite morgonjoggande parisare utan baguetter under armarna och jag mötte även flertalet amerikaner som hejade glatt.

ImageSjälvklart hade jag planerat in en perfekt vändpunkt. Eiffeltornet. Tillbakajoggen till startpunkten gick på andra sidan floden och det kändes sorgligt att jogga tillbaks även om jag nästan hade en hel dag till att spendera i Paris så känns det verkligen i hjärtat att lämna favoritplatser. Någon gång ska jag springa ett lopp i Paris. Antingen halvmaran eller om de börjar med Rundisney lopp så är jag den första som signar upp för då har jag besökt alla Disneyparker i hela världen.

Åker ni till Paris, missa för gudsskull inte att packa ner era joggingskor. En joggingtur i Paris är verkligen en lika god smakbit av den franska kulturen precis som ett glas champagne.

/ Pernilla som älskar Paris

1 Comment

  1. Låter helt fantastiskt!
    Jag är grymt avundsjuk på allt ditt resande verkligen! 🙂

    Prio ett nu när jag och Jon flyttar ihop är att få upp en världskarta på väggen så vi kan börja pricka av alla ställen vi vill till! 🙂
    Paris är helt klart en av dem! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s