Singa spring, Singapore

Löpning i Singapore

Känner du suget att springa och titta på palmer, turkost vatten, flygplan och tankbåtar så är East coast park i Singapore den rätta platsen. ImageSå med andra ord, du slipper inte undan att skriva upp löparskor på din packlista när du reser till landet och staden med samma namn.

ImageNär jag bodde i Singapore besökte jag denna platta, fina och skuggiga löparsträcka flera gånger i veckan för att springa bort lite energi. Hela sträckan från Changi bort till centralare delar av staden är ca 10 km enkel väg och man kan lätt ta sig med MRT till ena änden om man bara känner för att springa en enkel tur. Annars är mitt bästa tips att åka MRT till Kembangan station för att sedan springa ca 1,5 km på “parkconnector” ner mot strandparken.

ImageFörutom löparlycka kan jag garantera en lokalkulturell upplevelse vid ett besök på East coast park. Har du inte lust att springa går det även fint att hyra inlines eller cykel eller varför inte besöka ett av utegymmen? Blir du törstig eller hungrig finns det ett flertal restauranger och caféer som kan hjälpa till med att återställa energibalansen.

ImageMen, av egen erfarenhet kan jag höja ett varningens finger och säga; håll koll på vädret. Det kan slå om till thunderstorm på ett kick. Speciellt på kvällarna när det är mörkt gäller det att hålla koll på om luften helt plötsligt känns annorlunda för att springa i en kraftig thunderstorm är inget jag rekommenderar!

/ Pernilla som drömmer sig tillbaks till Singaspring

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s