City spring i Perth, Australien

Löpning i Australien

Lova mig en sak, vart ni än reser i hela världen – glöm aldrig packa i ett par löpvänliga skor i er väska. För dryga två veckor sedan satte jag för första gången min fot i västra Australien. Det var ett varmt, soligt och alldeles underbart besök.

ImageMina kära Adidas adios boost skor var såklart med i packningen och efter en drygt 24 timmar lång resa var jag redo att röra på mig. Innan jag åkte hade jag googlat lite om löpning i Perth och läst att den mest populära löpsträckan var en ca 10 kilometer lång runda mellan två broar runt Swan river. Perfekt tänkte jag, den måste jag verkligen utforska.

ImageDå jag många gånger i mina dar har sprungit när det varit 32 grader och varmare visste vad jag hade att förvänta mig både vad gällde kroppens reaktion och fart. Jag satte av längst asfalten i ett behagligt tempo och njöt av den härliga vyn över Swan river, dess båtar och alla andra motionärer jag mötte.

ImageNågra vilddjur såg jag inte på hela rundan. Inga guppande krokodiler, inga ormar som solade sig och inte heller några kängrusar på kängruön som jag rundade. Planerar ni ett besök i Perth så rekommenderar jag starkt denna rundan. Omöjligt att springa fel, 100% platt och massor av saker att titta på. Men glöm för gudsskull inte att smeta in dig i en svettålig solskyddsfaktor, för svettigt kommer det definitivt att bli om du väljer att springa denna runda på sommartid och ta med kameran på passet! Detta är en runda av rang som får 8 av 10 P:n.

/ Pernilla Australienjoggaren

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s