Malta – en stenö full av stenar

Kan inte påstå att det är den mest SEO vänliga rubriken på denna blogg eller vad säger du SEO experten Jennifer? Men efter lite för många inlägg jag börjat på men tappat insperationen halvvägs fick jag feeling för lite bloggande ikväll så det fick bli ett inlägg med tema stenar. Direkt från den stora stenen som någon kastade ut mitt i Medelhavet och sedan började bygga stenkonstverk på. Kan vara en överdrift att kalla det konstverk men är det något det finns mycket av på denna stenklump till ö är det stenar.

Veckans första sten

Måndag, härligt, strålande sol osv. tänkte jag och började veckan med en promenad bort till stenåkern. Riktigt bra start på veckan. Det blir ljust strax efter sex på morgonen numera och det var en kanonkalas dag. Noll moln och varmt. Gick och lyssnade på en pod på militärfältet där det hitentills aldrig varit en enda militär eller militärövning och jag har gått det rätt många gånger. Helt plötsligt under min idylliska morgonpromme ser jag de röda flaggorna börja vaja och halva Maltas armé (okej, kanske 10 pers) börjar fösa bort oss morgonflanörer från promenadområdet. I övrigt bra ställe för en morgonpromme eller backig löprunda när det inte är militärer är lösa hundar där.

Veckans andra sten

Blir utflykten till stenarna vi gjorde i lördags. Fick se lite nya fina stenar. Faktiskt de bästa hitentills på ön måste jag säga och det fanns även perfekta picknickplatser. Man såg både Gozo, Comino och till St Julians därifrån. Mellieha heter byn där du hittar fina(re) stenar och ligger på norra delen av ön.

Veckans tredje stenar

Längst med strandpromenaden från St Julians till Valetta finns det mängder av olika sorters stenar. Stenar som stenar tänker ni men nej så är det inte. Dessa stenar som går ut i vattnet är i min smak lite finare än stenar som ligger utkastade lite överallt på ön. De gör sig extra bra på foton också så de är värda att stanna på löprundan för att fota. Veckans tredje stenar fotades alltså under morgonjogg nummer 4525 under en avstickare ner till stenstranden strandpromenaden.

Veckans fjärde sten

I fredags blev det nya corona measures på stenön och då förbjöds det att äta på restaurang och caféer så from nu gäller take away. Det var såklart fullt med folk utanför alla matställen så effekten var minimal men istället för att ta en promenad runt i den stora matsalen utomhus som St Julians förvandlats till under söndagseftermiddagen gick jag en ny runda och tittade på stenhus jag inte sett förut. Det fanns också lite nya stenkyrkor att fota. Kanske det får bli nästa veckas bloggtema, stenkyrkor från veckan?

Veckans femte sten

Söndagen började med Vasaloppsfrukost bestående av kaffe och några kex medans jag deppade för att inte ha möjlighet att stå på startlinjen för sjätte gången irad. Deppen var total hela helgen och självklart var det kanon spår så det slogs rekordtider i både dam och herrklassen. Kul. Kul. Nästa år är det väl snöstorm och 90K åkande i en snöhög som det brukar vara. Nej, jag är inte bitter. Anyway, är glad att gammelkroppen orkar springa så luffsade ut på en två milare och var hemma innan 10:30. Hann med dagens andra kopp kaffe innan Vasaeliten gick i mål. Förresten, glömde att nämna att 99,9% av sträckan jag sprang denna morgon var på stenar.

Gillar ni stenar i alla dess former kan jag absolut rekommendera ett besökt till Malta. Finns som sagt många sorter att titta på. Överallt. Återstår att se vad nästa post från stenön handlar om och när inspirationen att uppdatera världen från den stora stenen i Medelhavet inträffar. Återfinns på insta sålänge.

/ Pernilla på stenön

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s