Vart ska man äta på Malta?

Tycker ni liksom jag det alltid är svårt att komma på platser att äta på när man reser, speciellt när man är hungrig finns helt plötsligt ingenstans att fylla magen men däremot när man är mätt så är matställena överallt. Efter att ha varit på Malta i över två månader har vi hunnit prova igenom en del ställen, både bra och mindre bra. Generellt sätt är servicen undermålig på alla ställen. Lyckas någon komma ihåg vad som är beställt och servera det inom rimlig tid är det genast lika med ett återbesök.

Asian Kingdom

Favoriten. Här finns all god asiatisk mat och snabb service till skillnad från andra ställen. Sushi, nudlar och kyckling/beef med grönsaker etc. Finns på flera ställen men vågar nog påstå att sushin är den bästa på ön men även PadThai är en fullpoängare. Dessutom bra priser. HÄR hittar ni Asian.

Grekiskt

Vi skulle ta en trevlig helgmiddag i Saint Julians hamnen och bokade bord på grekiska stället. Iskallt var det inomhus men fin inredning. Vissa maträtter smakade toppen medans andra fick underkänt. Inte min favorit och skulle inte rekommendera detta stället. Manakis heter det.

Oakberry

Var extremt sugen på en bowl och en dag gick jag förbi detta ställe. Stannade och tog en acai bowl on the go. Man fick välja topping själv. Den var god men inget wow. Dessutom väldigt överprisad. Oakberry har ingen hemsida utan bara insta.

Pizza

Veccia Napoli heter pizzastället längst strandpromenaden där vi en fredag svängde in för pizza. Valde min favorit med Parma och ruccola. Toppen smakade toppingen men degen hade mer att lämna säger jag. Maltas bästa pizza har vi dock hittat på ett annat ställe som heter Biancos.

Thai

The Blue Elephant heter en Thai restaurang som är känd på ön. Den ligger i Hilton hotellet i Saint Julians och vill man äta där kan jag tipsa om att boka bord då det är ett populärt ställe. Blev inte besviken på den kycklinggryta som jag valde. Lite dyrare men värt att betala för.

Inomhusmiljön på Blue Elephant påminner om att vara i Thailand.

Indian

Har provat ett par indiska ställen efter min indiska månad i UK ville jag inte se indisk mat men Tikka masala är en stående favorit och den bästa på Malta finns helt klart på Tuk Tuk. Mest fancy upplägg får man på Shakinah.

Asian fusion

Zest heter stället där den godaste PadThai serveras på ön. Har även smakat sushin men den levererade tyvärr inte. Överprisad och inte god. Hit kan man gå för en lite finare middag.

Sedan har vi även Gyllene måsen osv. men de behöver jag nog inte nämna. Funkar alltid men dock med lite skiftande kvalitét och meny beroende på plats i världen. Men man behöver inte gå hungrig här och är maten slut så är inte Medelhavet helt utfiskat. Ännu. Har du upplevt någon kulinarisk höjdpunkt på Malta? tipsa gärna i sådana fall.

/ Pernilla som fortsätter livet på Medelhavsön

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s