Reseupplägg till Österlen

I juni hade jag en vecka över till resande. Att bege mig utomlands just nu kändes inte helt aktuellt så jag tittade på Sverige kartan. Valde mellan Stockholms skärgård, Höga Kusten, Västkusten och Österlen. Valet föll på Österlen då det kändes roligast denna gång och väderprognosen lovade sommar. Denna gång tänkte jag dela med mig utav min resa och vad kalaset kostade.

Resa

Denna gång valde jag att åka tåg med SJ då det tyvärr inte fanns något flyg som tog rimligt med tid eller ankom på förmiddagen. 06:21 avgick mitt X2000 från Stockholms central till Malmö. Fyra timmar och 21 minuter senare ankom jag i Malmö.

Kostnad: 1500:- tor

thumb_IMG_7806_1024

Boende

Jag ville bo på lite olika platser så bokade två nätter på hotell i Malmö. Då jag gått med i Svenska Turistföreningen STF i år då jag starkt sympatiserar med dem och deras medlemshotell samt mindre hotell valde jag att bo på deras boende i Malmö. Det var okej, rent, fräscht och trevlig personal. Låg också centralt. Kostade endast 480:- för två nätter.

En natt ville jag bo mitt ute bland fälten på Österlen. Kändes som en bucketlist så jag bokade trevliga Östertlens Karlsgård som drevs av en 31-årig kille sedan tre år tillbaka. Såndant blir jag imponerad av. Följa sina drömmar och driva en B&B gård. Tyvärr hade det inte gått strålande denna vår i och med – ni vet vad -. Men jag hade en fantastisk vistelse och njöt av gården plus omgivningar. Det är dock inte helt perfekt att åka dit om man har mycket packning och inte har bil då det är en ca 4,5 kilometers promead från bussen. Kostade enbart 650:- inkl. frukost buffé.

De tre sista nätterna bodde jag i mysiga Brantevik fem kilomter utanför Simrishamn. Hade läst om detta ställe tidigare och då jag var ute efter något idylliskt men vill känna dig som en local var detta perfekt. En stor trädgård, ett härligt vardagsrum i snygg design och inte längre än ett par hundra meter till bad. Dessutom stannade bussen precis utanför. Ett vandrarhem som drivs av ett par som även bor på gården. Även detta boende bokade jag via STF och betalade 500:- per natt utan frukost.

Kostnad boende: 2630:- för sex nätter, snittpris 438:-/natt

STF Brantevik

Mat

Äta gör jag även hemma (no shit Sherlook) så det beräknar jag inte som någon extra kostnad. Kanske blir det lite dyrare när man är borta men några kronor hit eller dit så jag vet inte vad maten kostade. Har faktiskt gjort ett separat inlägg med mina matupplevelser under denna resan.

Utflykter och övriga kostnader

Var inte inne på ett enda ställe med inträden då jag upplevde utomhus. Stränder, naturen och fornminnen är kostnadsbefriade. De enda ytterligare kostnaderna jag kan komma på är de kostnade jag hade för transport. Hyra av cykel två dagar, 300:- och buss-, tågkort för hela Skåne som jag betalde 299:- för. Då fick jag resa hur mycket jag ville.

Kostnad: 599:-

Skåne

Total kostnad för resan

I förhållande till vad jag fick för investeringen i denna resan är jag mycket nöjd. 4 799 kronor för sex dagars resa tycker jag är ett bra pris. Särskilt med tanke på att det allt som oftast är dyrare per person att resa själv än flera.

Tycker ni om att se kostsplits för resor? Har fått inspo av Dryden att göra det. Kanske gör det lite då och då om ni tycker om att läsa dem. Until then, safe travels!

/ Pernilla som varit ute på Sverigeäventyr

5 Comments

      1. Härligt! Tycker att du fick en hel del för pengarna. Kommer i håg mina resor till bl,a. Stockholms skärgård och Österlen och det kostade långt mycket mindre och då pratar vi om en flerdagsseglats i det första fallet och i det andra om nedresa (från Huskvarna), övernattning, aktiviteter, Broloppet (Öresundsbron, på andra sidan av Skåne) samt återresa, så det känns ändå lite dyrt…

  1. Verkligen inte dyrt. Bara kollektivtrafiken var ju jättebillig, troddde sånt skulle kosta betydligt mer med tanke på vad ett 24h-kort med SL kostar. Tycker det var en rimlig summa, semestra i Sverige är inte gratis!

    Och kul med inspiration så klart, mer såna här inlägg! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s