Utflykt på Nordirland

Aldrig hade jag kunnat tro att Nordirland kunde bjuda på så härliga utflyktsmål för en upplevelse junkie som varit runt på en hel del ställen på vår jord och ändå imponeras av stenar i olika versioner. Ett utav utflyktsmålen på Nordirland roadtripen var Kinbane castle. Ett 500 år gammalt slott som numera verkar som ruin. Värt ett besök? absolut.

img_4973

Ta sig till Kinbane castle

Bussar fick inte köra fram till promenaden stod det klart och tydligt på skylten så jag skulle mer eller mindre säga att man behöver egen bil för att ta sig dit. Det är runt timmans bilkörning från Belfast. Vid slottet finns lite olika hikes att gå eller så kan man göra som vi gjorde, traska ner för trappstegen och göra det den snabba vägen. Hade jag haft mer tid hade jag absolut även tagit en hike. Älskar hikes och tycker om att kämpa lite för att få en wow vy.

img_4974

Nödvändig utrustning

Under februari när regnet konstant är närvarande rekommenderar jag regnkläder och ett par bra skor som tål regn. Det failade jag på. Mina bruna Steve Madden stövlar var inte ultimata att kliva runt med i lera. Kamera såklart. Glöm inte kameran vad du än gör. Vatten och snacks är också bra att ha för det finns inget att köpa i närheten. Beroende på hur mycket man gillar att promenera passar den alla sorters människor som kan gå i trappor. Sminkning är överflöd om det inte är extremt vattenfast och borsta håret efter, inte innan.

img_4979

The castle rock

Kinbane Castle ligger på en utbuktning och från parkeringen är det bara fem minuters trappor ner. Kan varna för att det är magiskt vackert. Även i regn. Man kan klättra ut längst ut på tarmen.

img_4981

Jag klättrade runt lite (gillar ju det där med att klättra) och ett ödehus tyckte jag var riktigt läckert. Det blåste som bara den där och ett dopp i den friska nordatlanten var jag inte så jättesugen på så tog foton på safe distance.

img_4986

Vissa vägar var asfalterade men många bestod av lera så det var en hårfin trade off mellan att gå på lerstig eller i dyblött gräs.

img_4985

När man (jag) ser alla dessa sten slott kan jag inte låta bli att tänka på allt jobb med att frakta dit stenar. Det är ju inte några femkilos puckar liksom. Inte konstigt att folket inte gick till gymmet för att bli vältränade då.

img_4990

Som om de magiska vyerna inte var slut vid slottet fanns det även en strand och ett fantastiskt vackert vattenfall från berget att beskåda. Lite som en sagodröm må jag säga.

img_4997

Avslutar med att rekommendera även denna plats om ni besöker Nordirland. Du hittar Kinbane castle lättast genom att lägga in platsen i google maps. Frågor på det?

/ Pernilla som blev väldigt faschinerad av naturen på den gröna ön

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s