Sightseeing på Irland

Alla, verkligen alla jag pratat med och frågat om vad man ska se på Irland har sagt “Cliffs of Moher”. Självklart blev jag sugen på att se denna plats med egna ögon och tack och lov låg den endast cirka sex mil från hotellet i Limerick. En perfekt förmiddagsutflykt en söndag med andra ord. Om platsen var värd en utflykt är svaret på den frågan: Alla dagar i veckan. Ni förstår säkerligen själva när ni ser bilderna.

Cliffs of Moher

Utflykt på Irland

Irland är en grön ö full av natur, ödekyrkor och väder i konstant förändring. I alla fall nu i januari och februari. Ena sekunden regnar det, för att andra blåsa kastvindar, för att den tredje sekunden bjuda på vårig luft med värmande solstrålar. Du måste ständigt vara beredd på dessa väderskiftningar så det är bara att räkna med att bli blöt under en utflykt utomhus. Fixa håret innan är lönlöst. Liksom att sätta på sig sina vita converse. Efteråt passar en lång och varm dusch bäst. Och eventuellt en kopp tea. Men nu över till utflyktandet, där bör du laddat kameran.

Cliffs of Moher

Cirka en halvtimmas bilfärd från Limerick och runt 2,5 från Dublin ligger denna vackra plats som jag varmt rekommenderar att besöka. Det är storslagna vyer som kommer möta dig. Dock är det rätt turistigt så det är uppbyggt för att göra det lättillgängligt och anpassat så att alla kan får njuta av platsen. Är man ute efter en avancerad hike är inte detta platsen att besöka utan här är det tillgänlighetsanpassat och det finns både café och ett museum att besöka. Inträdet är precis som andra nationalparker gratis MEN parkeringen kostar en slant per person just för att man inte får ta betalt för inträden till naturattraktioner. Men jag betalar gladeligen några Euros för att få promenera runt och få salta stänk i mitt ansikte, leriga skor och knutar i håret av tornadon till vind. Och det är jag inte ensam om att vara.

Denna dag i februari var det precis lagom många turister på denna plats. Det var fler än jag räknat med men aldrig någon som stod i vägen för en vy man ville fota.

Tänk att natur kan vara så vackert. Dock ett stort minus vill jag ge till det inte så vackert utplacerade utsiktsslottet som skymtar på kullen. Varför, varför förstöra något så vacker?

img_5055

Det var som sagt lite lerigt. En eller ett par lastbilar med singel hade gjort det betydligt mer behagligt att promenera runt på vissa sträckor och besparat mig (och andra) lerrensning från skorna.

img_5064

Obeskrivligt vacker kan jag sammanfatta denna plats som. Ett måste att göra stopp på om ni beger er på roadtrip på Irland, så nu rekommenderar jag vidare det alla rekommenderat mig. Any takers?

/ Pernilla som tycker om sightseeing

4 Comments

  1. Mer än gärna! Ser lite ut som Färöarna. Sedan förstår jag att du stör dig på tornet men jag tycker att det ändå gav visst perspektiv i bilden, för att få ett förhållande till hur höga klipporna är. Snyggt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s