Resa till Malta

Malta är inte mitt drömresmål i världen men helt okej plats ändå att spendera två veckor i januari på. Sol, behaglig temperatur på runt 15 grader och havsutsikt varje dag. Nu åkte jag hit på jobbresa och hade jag rest hit privat hade jag dock inte bokat in min resa i januari. En gång tidigare har jag varit här, då var det i tre hela veckor men det var 20 år sedan och ön har förändrats. I mitt tyckte till det sämre. Men det byggs och donas i princip överallt och det finns absolut saker att se och göra. Min favorit reseguide online Theculturetrip har listat allt möjligt på denna ön men självklart vill jag göra en ny lista med mina Malta favoriter från dessa två veckor.

Marinan

Malta

Jag kan inte låta bli att falla för vyer som denna. Fler som är svaga och ofta trycker ner fotoknappen när det ser ut såhär framför näsan?

De många vikarna

Malta

Något mer jag verkligen tycker om är havet och det finns det mycket utav här i närheten. De många vikarna som finns är riktigt charmiga och både dag och nattetid. Här tar jag gärna en promenad.

Valetta

img_4542

Huvudstaden Valetta är helt klart värd ett besök. Rätt mysigt och fint dekorerad såhär i juletider. Mycket sten precis som överallt annars på denna ö. Men missa inte om du åker hit.

Popeye village

img_4639

Häftigt och fina vyer, har du bil så åk dit. Turistfaktorn är hög och det finns inte jättemycket annat att göra i närheten men vid badväder går det säkerligen att ta ett dopp i det blå. Området används som filmkuliss och en känd -80’tals film har spelats in här.

Mdina

img_4671

Mdina Maltas gamla huvudstad som är helt omringad av stenmurar. Vackraste på denna ö om du frågar mig och supermysigt. Säkerligen fint också på kvällstid då det är belyst.

img_4662

Fanns en del gränder att strosa runt i och lite lagom mycket souvernirbutiker.

img_4665

Vill man fika eller äta, då kan man göra magen glad också. En vecka med diverse utflykter i kombination med sol och bad kan man definitivt fylla på denna ön även om det inte är en utav mina favoritplatser i världen är det ett helt okej resmål.

/ Pernilla som turistat på Malta

3 Comments

  1. Hade iofs varigt trevligt med lite Malta-väder i dag då jag putsade en gårdsgränslinje och besökte en gammal skolruin, från 1800-talet (ref. folkskolelagen 1842), i närheten. Ca. en grad celsius 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s