Bangkoks nyaste turistattraktioner

Runt ett årligt besök brukar det bli för mig i Bangkok och det är alltid roligt att spana in vad som hänt i en stad under tiden man varit borta. Bangkok är en plats i ständig förändring så här finns det alltid något nytt och spännande att utforska. De nyheter jag hittade under mitt senaste besök var dessa.

ICON Siam

Må utomhusmarknader vara mysiga att vandra runt på men varmt blir det så då är det skönt att gå in i acn på en mall. ICON Siam är senaste tillskottet i det stora shoppingutbudet BKK bjuder på. Mallen ligger granne med Hilton Millenium (mitt favvo vid floden Chao Praya. Åker man BTS Rail så kan man njuta av en shuttle båt från BTS stationen till mallen. Det gjorde jag på hemvägen men dit tog jag en promenad över floden.

Mallen var fantastiskt vacker. Dubais lyxmallar kan slänga sig i väggen och jag vet endast en finare, MBS i Singapore. Här fanns allt man kunde önska sig i shoppingväg och dessutom en marknad med flod i gatuplan.

Samt en fantastiskt härlig utomhusträdgård med utsikt över floden. Även ett flertal restauranger bjöd på utsikt över floden. Måste vara något magiskt med vatten men jag blir i alla fall lite smått förtrollad av att befinna mig nära det blå. En mall med all-inclusive som du måste besöka vid ditt nästa BKK besök.

Mahanakhon skytower

If high rise buildings is your thing don’t miss out a visit to the brand new Mahanakhon King Power tower. I booked my ticket online and thought you needed to be there to the specific times or you book but no. The line was huge and the staff didn’t care about when your reservation was for. Luckily I got to the 314 meter sky high terrace just before the sunset.

There was also a fab sky bar but if you take a drink there be ready for no privacy. People were like ants walking over tables to take their selfies.

But the sunset view over Chao Phraya river was priceless.

And then we have the glass floor. Also you dare to walk out there? I did but of course did I thought that if it breaks it will be a free fall to death.

Luckily it didn’t and I could take some pictures. Unfortunately I just have one good one and this is not the one.

Anyhow, it is well worth a visit but be prepared for the crowd.

Chang Chui

ChangChui

Chang Chui är en arty marknadsom jag kände mig sugen på att besöka. Den låg cirka 15 minuter utanför floden i en den av staden som jag aldrig tidigare besökt. När jag åkte dit tog jag buss 539 men 515 från Victory market går också bra. Det var min bussåkar premiär i BKK och det gick strålande trots att inte någon förstod vad jag sa. Hade med en bild med karta på resmålet och chauffören stannade bussen åt mig och assistenten kom fram och vinkade av mig. Lyxservice för någon krona. Vad är det värsta som kan hända med att åka buss liksom? att man åker fel och får ta en Grab eller taxi.

thumb_IMG_4404_1024

Väl framme på marknaden som låg cirka fem minuters promenad från busshållplatsen var det neonljus i olika konstellationer. Jag hade sett bilder på ett jätteflygplan och att det skulle vara en bar där och det var ärligt talat det som lockade mig. Den var häftig och det var ett liveband som spelade så stannade en stund. Hade även tänkt äta men nej. Utbudet bestod av kreativ mat såsom insekter så jag backade den.

thumb_IMG_4409_1024

Området var såhär dagen innan nyårsafton lite halvöppet. Det hade funnits eller finns potential för att göra det riktigt häftigt men finns köpkraften att driva runt det i stadens enorma konkurrens?

thumb_IMG_4411_1024

Jag gillade stället för ett besök. Det var annorlunda än att strosa runt inne i staden. Klientelet var blandade åldrar men det var inte många icke Thailändska turister. Med hjälp av teckenspråk och google translate lyckades jag kommunicera med de andra gästerna.

ChangChui

Som sagt, kul ställe som jag kan rekommendera till någon som sett mycket av staden. Massor av BKK tips får ni annars hos Tove som är expert på staden.

Frågor på det?

/ Pernilla som gärna besöker BKK lite då och då för inspo

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s