Gosporttravel

Sportresor runt om i världen

2020 är det ett stort sportår. OS i Japan och fotbolls EM spelas runt om i Europa. Jag har ingen biljett till något utav dessa events men som idrottsintresserad är de båda evenemangen drömmar att någon gång få uppleva på plats även om det denna gång blir från tv soffan så som det ser ut just nu. Men att uppleva sport på plats är storslaget. Jag har sett på en hel del sport när jag varit i USA, NHL hockey ett par gånger, baseboll och amerikansk fotboll. Det är alltid så mycket mer än just själva matchen när man åker iväg för att se på idrott. Uppladdningen, underhållningen runt omkring och eftersnacket. Det känns näst intill som man skall utöva sporten själv tillskillnad från när jag cyklar bort till en närbelägen arena för att titta på en match. Att åka på en ren sportresa är något jag gärna skulle göra och absolut rekommenderar andra sportfantaster.

Sportresor

Fördelar med att boka genom en researrangör

När man bokar en sportresa kan man givetvis göra det på egen hand, köpa biljetter till eventet och övriga komponenter separat över internet. När jag rest på egenarrangerade sportresor har jag ofta tyckt det känts lite osäkert när man köpt biljetten över internet speciellt eftersom det ofta varit från någon obekant utländsk site. Tänk, tänk om det är en fejk biljett, då är ju hela poängen med resan borta. Då är det bättre att eventuellt lägga till några kronor och boka genom en välrenomerad sportresearrangör såsom Gosporttravel. Bokar man med en researrangör och köper en resa med transport, boende och matchbiljetter så gäller paketreselagen vilket är väldigt praktiskt då man har rätt till ersättning även för matchbiljetter om till exempel flyget blir försenat och man blir snuvad på konfetten. Vill man inte köpa en paketresa så säljer även Gosporttravel biljetter till enbart själva eventen.

Tre sportresor jag gärna skulle åka på

Fotbollsresa till England

Då jag spelat fotboll näst intill hela mitt liv står fotbollsresor högt upp på önskelistan. En fotbollsresa till Manchester hade varit en riktig drömweekend jag gärna åkt på tillsammans med en vän. Tänk er, att ladda upp på en pub i en fotbollstokig stad, ta en sightseeingtur bland industriella byggnader och insupa atmosfären i en historisk fotbollsstad. Wow säger jag och hoppas på att det blir verklighet.

Street soccer

NHL

Att titta på is hockey har jag gjort så länge jag kan minnas. I mina yngre år samlade jag på hockey bilder från NHL och följde under tiden Mats Sundin spelade i Toronto och Peter Forsberg i Colorado NHL slaviskt på text tv och i tidningarna. Nu har jag varit på ett par NHL matcher men jag skulle mer än gärna gå på fler. Drömmen hade varit att se LA Kings eller varför inte Calgary där ex. västeråsaren Mikael Backlund spelar?

NYC Rangers

Wimbeldon

Jag är absolut inget tennis fan men det finns något glamouröst kring Wimbeldon som jag gärna skulle vilja uppleva på plats om jag fick chansen. Tennis är en sport jag aldrig har upplevt live och som jag heller inte har lärt mig spela ordentligt. Får jag någon gång tid över skulle jag väldigt gärna vilja ta tennis lektioner. Kanske skulle en Wimbeldon upplevelse göra att jag får tummen ur?

Dream on

Vad drömmer du om för sportresor? Resebloggar kollegan Annika har även hon listat sportresor som hon skulle vilja göra tillsammans med sin familj. HÄR kan du läsa om dem.

Har du inte ordnat alla julklappar ännu? då är en sportresa ett hett tips till de inbitna idrottsfantasterna.

/ Pernilla som gärna upplever sportens magi på plats runt om i världen

1 Comment

  1. Dartresa till England skulle kanske kunna vara något!? Löparresa till något annat land där man själv inte deltar utan ser loppet/tävlingen från ett utifrån-perspektiv, det tror jag skulle ge en hel del nya insikter och sedan också lägga tid på annat som inte är idrottsrelaterat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s