Strandsemester

För att avsluta min semestervecka kände jag att lite strand behövdes för att göra det hela komplett. Miami som jag egentligen tänkt åka till senare i höst låg på lämpligast flygavstånd så så fick det bli. En riktigt vidrig nattflight från Lima senare dunsade vi i backen på Miamis internationella flygplats.

Från Lima till Miami

Ser stolen bekväm ut? Kan tala om att så var inte fallet. America AIRLINES urskruttiga 767a tog oss de 5,5 timmarna mellan Lima och Miami. Jag fick plats i mitten näst längst bak. Stolen var så hård så min stackars stjärt hade somnat bort redan innan vi taxat ut på startbanan. Då var flighten också en timma sen pga strul med klimatanläggningen så tekniker hade varit inne och ger final go. Var supertrött så sov mig igenom eländet men vaknade mängder av gånger av kramp i axlar och stjärtan. Kabinen var likadan som i mitten av 90 talet (värsta sortens AA) utan egen skärm och tjocktv:ar i taket. Som ett flygplansmuseum. Var rejält med turbulens också hela resan så säkert 10 gånger vaknade jag till av kaptenens utrop där han ursäktade sig och skulle försöka byta höjd. När jag skulle gå på toa så fick man såklart inte det heller så fick knipa. Well, kom tillslut till Florida och immigration gick på ett studs.

Miami Beach

Miami vädret visade sig från sin bästa sida med strålande sol och perfekt vatten. Jag spenderade dagen på stranden. Ge mig en strand så är jag nöjd ungefär.

Läste en bok. Sprang en mil.

Åt en smoothiebowl på Puravida. That was it. Finns massor av saker att göra i Miami förutom stranden men jag har gjort allt som intresserar mig gällande sightseeing och upplevt tillräckligt denna resa så detta avslutet är perfekt.

Även lördagen i Miami tillägnades lite löpning. Dock vaknade jag till regn och storm. Det regnade inte lite heller utan öste ner. Palmerna böjde sig och det blåste nästan storm (15 sekundmeter). Sprang milen längst Miami Beach och ja, jag var rätt ensam ute i ovädret. Vädret var värdelöst och efter att fyndat en Marc Jacobs väska packade jag ihop mitt pick och pack och bokade om flyget hem. Vill ju inte slösa semesterdagar på att ligga på ett hotell och slösurfa.

Ett Florida besök per år är ett måste eller vad säger ni? Två funkar också i och försig. Gillar verkligen Florida.

/ Pernilla som avslutade sin semester i Florida

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s