Besök i Mui Wo på Lantal island

När jag kvicknat till från min timade förkylning som däckade mig de första två dagarna på min Hong Kong resa och äventyrslusten var tillbaka tog jag båten från Central Pier till Mui Wo på Lantau island. Cirka 20 kronor fattigare, en båtfärd rikare steg jag i land på Lantau island. En av flera outlaying Islands i Hong Kong.

Promenad i Mui Wo

Något som jag verkligen gillar med Hong Kong är mixen av hela världen. Fyrtio minuter från blänkande skyskrapor känns det som man kliver in i en liten kinesisk by. Gatorna var fulla med cyklar. Det fanns små shoppar med diverse attiraljer ovh tvätten hängde på tork på balkongerna.

Uppfinningsrikedomen är det heller ingen brist på. Varför inte ta en plastdunk och använd som cykelkorg?

Den lilla byn med lite över 5000 invånare var mysig och lätt att navigera runt i. En flod med fiskebåtar gick genom staden där typiska asiatiska bostäder sträckte sig många meter över gatunivå.

Ett tempel fanns det också. Buddhismen är den största religionen här och det fanns faktiskt fler tempel. Men de skippade jag.

Promenerade istället in på den lokala marknaden. Där fanns det fisk och frukt och grönt. Gillar verkligen att se vardagslivet när jag reser. Denna måndagen var det verkligen inte många turister här.

Lantau är annars ett paradis för hikers och trail runners. Jag skulle gärna åka dit och hikea men med över 30 graders värme och hög luftfuktighet beger jag mig inte upp på någon topp. Kvar på min HKG bucketlist dock. December till mars lämpar sig bättre för denna typ av aktivet så jag gick vidare.

Och spanade in Silver mine beach. Den var fin för att vara HKG mått mätt. Inget bad blev det heller trots att det rann svett längst ryggraden. Jag kände helt enkelt inte för att åka hem sandig så badet fick bli i hotellpoolen.

Jag är mycket nöjd med min lilla utflykt. Fick en Asien upplevelse bortom neonljusen och höghusen. Självklart kunde man stanna längre än ett par timmar eller bege sig till andra delar av Lantau men det här var vad jag kände för denna gång. Frågor på det?

/ Pernilla som upptäcker Hong Kong bortom turiststråken

4 Comments

  1. Jag som aldrig varit sugen på Hong Kong blir med ens superintresserad. Det är det där genuina man vill hitta och hade verkligen ingen aning om att det gick att hitta så nära. Tack för ännu ett supertips 🙂

    1. Det finns mängder genuina saker i HKG. Det absolut bästa där tycker jag är att det inte är projekt att ta sig. Går snabbt och finns tunnelbanor eller bussar överallt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s