– Inlägg i samarbete med partner –

Att besöka Gävle

Gävle är en fantastisk stad att besöka året om. På sommaren kan du njuta av närheten till havet i denna kuststad, och på vintern kan du se fram emot friluftsliv med skidåkning och andra snörika aktiviteter. Högbobruk i närliggande Sandviken är en plats jag själv gärna besöker för att träna inför Vasaloppet. För dig som besöker Gävle i juletider kan det även finnas möjlighet att beskåda Gävles kanske mest kända djur – Gävlebocken. Har ni hunnit se den innan den brunnit ned? Då det är trendigt att resa i närområdet i år så tänkte jag tipsa om den Gävle denna gång.

Gefle

Många anledningar till att semestra på hotell i Gävle 

Gävle är en stad med gamla anor som ligger vackert vid havet. Hit tar du dig smidigt från Mellansverige med bil eller tåg. Här kan du beskåda gammal träbebyggelse i Gävles gamla stad och besöka andra kulturella sevärdheter. Gävle är även hemort till det anrika hockeylaget Brynäs IF och för den hockeyinbitne kan det vara läge att besöka arenan när det är matchdag. I Gävle har du alltid naturen nära till hands, och sommartid finns det få saker som slår en lugn paddeltur på havet utanför stan. Vintertid kan du åka skidor både utför och på längden.

Tips på sevärdheter i Gävle 

Den som väljer att bo på hotell i Gävle centrum har ett smidigt utgångsläge när det gäller att besöka Gävles alla sevärdheter. Staden har en lagom storlek som gör att det aldrig är långt till nya upplevelser. Här kommer tips på lite udda upplevelser som är verkar spännande att utforska.

1. Sveriges Fängelsemuseum – I Gävle ligger Sveriges fängelsemuseum, och här kan du se hur svenskarna har spärrat in sina brottslingar under århundradenas gång.

2. Shopping i Gävle City – För dig som gillar att shoppa lokalt och som gärna besöker små mysiga butiker med personlighet har Gävle många alternativ. Speciellt Berggrenska gården skall vara värt ett besök.

3. Gävlebocken – Besöker du Gävle i juletider är ett besök hos julbocken ett måste. Bocken sätts upp på Slottstorget första advent varje år. Men besök den tidigt om du vill vara säker på att se den i all sin prakt – det är inte säkert att den står kvar till jul.

4. Furuviksparken – En nöjespark som erbjuder tivoli, äventyrspoolområde och djurpark och som därmed är ett roligt utflyktsmål för barnfamiljer. Här finns även flera restauranger och det sätts då och då upp konserter på området.

Gävle goat

Att tänka på när du bokar hotell i Gävle 

Det kan vara viktigt att fundera över vilken semester du vill ha när du ska boka hotell. Gävle erbjuder boenden i olika prisklasser och för olika syften. Det finns alternativ med familjerum, för de som vill ta med sig hunden på semestern och för den som vill ha ett lyxigt hotell med spa och förstklassig frukost. Fundera även på om du t.ex. vill ha gångavstånd till många sevärdheter, ha smidig åtkomst till tågstationen eller om du vill ha ett hotell som har nära till vattnet.

Njut av din semester på hotell i Gävle Centrum 

När du väljer boende efter dina preferenser kan det bli lättare att bli nöjd med semestern, eftersom du redan har valt bort vissa alternativ efter de kriterier du angett för ditt hotell. Gävle erbjuder många förutsättningar för att din semester ska bli precis så bra som du vill ha den, och med ett hotell du är nöjd med ökar chanserna ytterligare.

Nu är jag nyfiken, har någon läsare varit i Gävle på semester? eller ni kanske rent av bor där?

/ Pernilla som gärna utforskar Gävle i vintertid

PS: bilderna i inlägget är lånade från en av mina favoritbloggar, The Crazy tourist, som ni hittar HÄR. Har inte varit inne i stan på många år utan endast i Högbo skidområde så kanske det är dags att ta nya?

2 Comments

  1. Jag och sonen reser regelbundet till Gävle sedan 2010, minst årligen, men ibland två eller tre gånger årligen. En underbar stad som ligger nära Stockholm om man åker tåg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s