Höjdpunkter i Baskien

Dags att summera en fantastiskt härlig strand resa till San Sebastian & Biarritz. Denna gång blir summaryn i best of modell och här kommer resultatet av fem dagar i städerna som var en mix av strand, alperna och småstad. Redo?

Baskien

Best of…

Godaste mat: sallad för 3,5€ från Carrefour som åts på en parkbänk.

Spontanare: vinkvällarna utomhus vid mitt Airbnb i Biarritz där alla världsproblem löstes, Brexit och övriga nyhetsflödet diskuterades mellan en fransmän, en schweizare, en irländare, en britt och två svenskar.

Miss: hade sprungit/gått 26 kilometer en dag och kände mig värd transport hem. Men bussarna hade slutat gå, det fanns inga Ubers och någon taxi såg jag inte till. Så bara att börja traska 3,5 kilometer till. Kan säga att ibland är jag jäkligt tacksam att taxbenen är hyfsat tränade.

Travel food

Bästa löprundan: längst floden samt förbi stränderna och udden i San Sebastian.

Överraskning: San Sebastian. Det var inte alls så high end fashionabelt som jag hade föreställt mig utan mysigt och genuint.

Shopping: två kylskpåsmagneter (samlar) och två beachiga armband. Tror inte man kan få för många armband. Just det, köpte en klänning på Zara också.

Badankor

Bästa strand: den gulliga lilla viken i Biarritz med trampolin.

Största lyx utgift: 5 kilometer taxin till flygplatsen för 20 EUR pga orkade inte bli varm och nya buss (kostade 1.20 EUR att åka buss).

Trevligaste mötet: en Stockholmskille från Liljeholmen över några glas vin.

Resans största lärdom: att Basque County är magiskt vackert och att Frankrikes nationaldag 14 juli firas mer storslaget i Paris (var där då för några år sedan).

Strand

Resans låt som gått på repeat flest gånger: Losing it med Fisher.

Läst under resan: Spotify inifrån av Jonas Leijonhufvud. Rekommenderas varmt om du vill veta vad som ligger bakom musik succén.

Antal konsumerade glassar på fem dagar: fem. Sa jag att jag gillade glass? Borde inte leva på glass utomlands men det är mycket som man inte borde, right?

Glass

/ Pernilla som gillade Baskien

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s