Strandsemester i Los Angeles

Med Stilla havet utbredd längst den västra sidan av staden inbjuder Los Angeles till strandhäng. Tittar man på kartan finns det massvis med stränder och nog har du hört talas om Manhattan beach, Venice beach, Laguna bay, Newport beach, Santa Monica och så vidare i diverse tv serier, filmer och i din omgivning. Frågan är då vilka stränder ska man som besökare satsa på när man reser till änglarnas stad? här kommer en personlig guide till LAs stränder.

Malibu beach

Malibu beach

Längst norrut ligger Malibu beach. En lagom livlig strand med en härlig pir rakt ut i vattnet. På piren kan du äta god mat på Malibu beach café. Stranden lämpar sig utmärkt för en promenad och att spela diverse strandspel på då sanden är hårt packad. Fantastiska beachvillor kantar stranden. Utmärkt plats att spendera en stranddag på enligt min smak.

Santa Monica beach

Santa Monica

Stranden i Santa Monica får man bara inte missa om man är i LA. Denna strand är väldigt bred och ovanför den finns en väg som är perfekt att åka inlines, cykla eller springa på. Här behöver du aldrig trängas. Sanden är mellanhårt packad och blåser det kan det bli blåsigt här. På piren som går ut i vattnet finns en klassisk nöjespark i miniformat och när solen gått ner under horisonten hittar man shopping och restauranger på andra sidan gatan. Ett måste val i LA.

Venice beach

Venice beach

Venice beach skulle jag säga är ett tillhåll för de som gillar mer kreativa och originella bitar än vad jag gör. Jag gillar att ta en promenad förbi här och på sin höjd stanna till för en glass och beundra spektaklet men nej, jag känner inte att jag passar in bland gräsrökande hipsters som håller till här. Själva stranden har samma fina kvalité som i Santa Monica.

Hemrosa beach

Hemrosa beach

Nu var det så långt tillbaka som 2013 som jag besökte Hemresa beach på en cykeldag från Santa Monica men jag minns att jag fullkomligt älskade denna beach. Platsen var väldigt laid back och kändes som ett lokalt beach town dit inte många turister hade tagit sig. Hit beger man sig om man som turist vill känna sig lokal. Mysiga matställen fanns också och man behövde aldrig vänta på att få ett bord.

Corona del mar

Corona del mar

Corona del mar får full pott när det kommer till min beach ranking. En väldigt mysig strand med fin natur och promenad ovanför. Här kan man spela volleyboll eller bada från en liten undanskymd klippstrand där man ser in i viken med stora yachter. Finns också ett litet fik på stranden om man inte har med sig något eget att äta och dricka. Värt ett besök.

Laguna beach

Laguna beach

Ge mig några miljoner och ett beachhouse samt greencard så flyttar jag direkt! Denna stranden och badorten gillade jag riktigt mycket. Flera vikar att bada i och en fin park samt promenad ovanför klipporna. Dessutom ett mysigt centrum med både hotell och små samt större affärer. Denna pärla får inte missas! En av mina favoriter nära LA.

Dana point

Dana pont

Jag hade någonstans fått för mig att Dana Point var en fantastisk strand så dit ville jag gärna åka. När vi kom dit blåste det en hel del och det var inte allt för varmt. Dock tog jag en långpromenad i sanden åt både vänster och höger när vi kom ner från parkeringen. Jag gillade stranden för att promenera på men det var inte så väldigt badvänligt här. Mer ett surfar ställe då vågors var relativt stora. Vacker strand och vackra omgivningar dit inte Svensson turister har hittat. Värt ett besök om du inte tänkte ligga i vattnet hela dagen.

Huntington beach

Någonstans ifrån hade jag fått för mig att Newport beach var lite tråkig och beige. Men inte alls. Ska du gå en strandpromenad skulle jag säga att detta är helt rätt ställe. Hård sand och det finns en del fika och brunch ställen vid stranden. Dessutom är After beach underhållningen på gågatan enligt rykten värd att besöka.

Newport beach

Detta känns som en lokal strand OCC ligger söder om flygplatsen. Det är en lugn strand och vill man känna sig som en local rekommenderar jag denna plats. Avslappnad atmosfär men känns ändå som en tv serie.

Los Angeles stränder

Visst, det finns fler stränder i L.A som tex Long beach men där har jag inte varit sedan förra seklet. Fick du något tips som fick dig att drömma om härliga stränder i Kalifornien?

/ Pernilla som gillar Karliforniens stränder

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s