Turist i Danmark

Nu ligger jag i min ruskigt sköna hotellsäng i Köpenhamn efter en fullmatad lördag i stan. Hade i ärlighetens namn inte tänkt göra allt för mycket idag då jag åkt hit med syftet att springa marathon men jag ör inte den bästa på att göra ingenting så den planen var förstörd innan klockan hunnit slå tolv. Hit till Köpenhamn tog jag mig smidigt för andra gången denna vecka med flyg från Stockholm. Landade innan klockan slagit nio i ett minst sagt dimmigt Danmark. Tog metron in till stan och lämnade väskan på hotellet.

Morgenmad

Jag letade upp bästa frukost stället i CPH via internet och dit navigerade jag med en ekande mage vid 10 tiden. Groed hette stället som får full smak poäng hos mig. Tog en långfrukost och helt plötsligt började molnen försvinna.

Köpenhamn

Elscooter

Ända sedan jag såg elscooterna som man kan hyra via appar har jag velat provåka men det har inte blivit av så denna före mara dag utnämnde jag till elscooter dagen. Laddade net Tier appen (Finns även en del andra tex Voi och Lime) och åkte de fem kilometerna bort till Sparta hallen för att hämta min nummerlapp inför loppet. Lyckan att åka sparkcykel igen var total. Perfekt transportmedel när man är på semester och inte vill bli varm av att cykla och 100 gånger roligare. Skulle inte tacka nej till en egen heller!

img_9604

Nyhavn

img_9639vimg_9647

Efter jag hämtat min nummerlapp och strosat runt i de mysiga kvarteren vid Österbro tog jag en scooter bort till Nyhavn. Satt vid bryggorna en bra stund och spanade på folk innan det blev en traditionsenlig glass. Eller kan man kalla det tradition när man äter en där för andra gången? God var den.

Stroeget

Köpenhamn

När sittmusklerna var färdiga slog klockan 18 och jag hade verkligen tänkt shoppa lite kläder. Behöver lite nya saker i garderoben men shoppingen blev till besök i hela fyra affärer innan jag tröttnade på att vara inomhus. En tröja rikare och lite fattigare var shoppingen över för min del pga bristande motivation. Gillar att affärerna stänger 20 varje dag. Solen strålade och det var 18 grader ute så utomhus vann över affärerna även denna gång.

Picknick vid Sankt Jörgensjön

Jag var inte hungrig men kände att någon vettig mat behövde jag för att orka med morgondagens språngmarsch så gick in på närmaste snabbköp där det fanns take away mat och haffade en sallad.

img_9655img_9656

Den råkade vara ruskigt god, pasta, sallad och räkor så det blev en lördagsmiddagen i solnedgången vid Sankt Jörgenssjön. Dagen till ära har jag gått 22 000 steg (15,2 km) och jag som skulle spara benen till söndagens marathon. Någon tid springer jag inte för och att det var kul att efter cirka tio år åter igen besöka Köpenhamn utanför flygplatsen kan jag meddela. Har alltid gillat den här staden och skulle kunna tänka mig att bo här. Det känns mer kontinentalt än Stockholm här nere närmare Europa.

Efter en härlig lördag i Köpenhamn ser jag nu fram mot att springa fyra mil runt staden. Alla jag talat med som sprungit detta lopp förut talar alla så varmt om det så även mina förväntningar är höga. Någon läsare som sprungit Köpenhamn marathon eller besökt staden?

/ Pernilla som blivit kär i Köpenhamn

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s