Pool favoriter på Bali

Jag älskar stränder. Att bada från, att ta en promenad på och att titta på men alla sorters bad är egentligen en favorit hos mig. Är jag på strand semester delar jag gärna upp dagen med hälften pool häften strand. Något som var min rutin även på Bali. Och många härliga poolbesök blev det och dessa har jag nu samlat.

Wyndham Dreamland resort

Det var här jag bodde de fem nätterna jag huserade på södra Bali. Anledningen var agg jag ville ha ett strandnära hotell plus såklart en fin pool. En sak som är viktigt för mig när jag bokar hotell. Poolen här var toppen. En infinity del, en perfekt simdel där jag gjorde en halvtimmes tantsim per dag. Minst. Solstolar i poolen. Pool i skuggan. Kvällsbad i skenet av lampor. Gillade det hör hotellet väldigt mycket. Dock kunde man inte äta vid poolen utan fick gå till restaurangen. Och ser ni, hotellrummen med egen pool? Drömmen.

Pool på Baliimg_8570img_8616

Blue heaven

Precis bredvid Padang Padang beach kan du betala en mindre summa (100K IDR) och då ingår handduk och en dricka samt poolhäng. En solklar investering för att gå bada i en härlig infinity pool med utsikt över min hemmastrand Dreamland beach. Det är faktisk väldigt populärt här att köpa dagsinträde till stränder liksom man kan göra på andra ställen i världen där man vill prova på poolområden utan att bo på hotellen i fråga. Med en fantastisk utsikt över Balis vulkan och en lugn atmosfär och väldigt serviceminded personal kan jag rekommendera ett besök här.

img_8900img_8910

The Edge – One Eighth

Tipset om denna fantastiska pool fick jag från Charlotte aka Readyfortakoff som nyss var på Bali och det var ett hundraprocentigt tips. Poolen the Edge som sträckte sig 500ft över Indiska oceanen var bland de vackrare jag besökt i mitt liv. Det var inte speciellt dyrt att köpa inträde heller. Ca 300 sek för en dag – var där i sex timmar (ingår fyra timmar men trevlig personal you know…) och badade kanske fyra! Åt dessutom en utsökt pizza plus kokosnöt sorbet som inte var lika god. I inträdet ingår nämligen att man får äta och dricka för ca 220 sek. En bra deal helt enkelt!

img_8757img_8736img_8790

Ulu Beach Club

Här var jag på After beach på söndagskvällen. Det var mängder med folk och vi hade gjort misstaget att inte reservera en plats. Poolen var fullsmockad men stämningen var på topp. Ett party place där man inte ligger vid poolen och läser en bok som på One eighty utan Balis motsvarhet till Nikki beach som ni kanske varit på?!

img_8604img_8594img_8597

Yoga searcher

Efter en svettig yoga klass är en perfekt avslutning ett bad. Det var hur jag avslutade mina yoga sessioner på Bali. Poolen på yoga searcher var liten men ack så mysig. Kändes som att vara hemma och hälsa på någon. En liten mysig pool helt enkelt.

img_8465img_8469

/ Pernilla that loves the resort life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s