Marrakech

Förra helgen var jag för första gången i Marrakech. Hur jag kom dit tänker jag inte avslöja här och nu utan det är ett senare bloggkapitel. Nu tänkte jag däremot avslöja hur det var att resa till Marrakech och vad man inte får missa där. Är du löpare så planera in sista helgen i januari för då går halvmarathon och marathon som jag var där och sprang. Men har du inget behov av att springa med nummerlapp på bröstet så kan jag meddela att Marrakech även är ett behagligt resmål vädermässigt under januari. På morgonen innan solen gått upp vid 8:30 var det kyligt, ca 10 grader men så fort solen gick upp var det runt 22 grader fram tills den gick ner vid 19 tiden.

Marrakech

Tankar innan avresa

Jag läste i vanlig anda på om resmålet. Inget djupdykande på forskningsnivå men tillräckligt för att förstå att man måste vara en hård affärsman när man handlar. Något som passar mig som älskar att förhandla. Jag hade förväntat mig en hel del gatudjur, mycket skräp längst gatorna, lite ruffigt och många tiggare. I min bakgrundscheck hade jag läst att det var en stor fattigdom och många lever utan vatten och el i sina hem i staden men detta var inget man märkte av. Och palatsliknande hotell. Till Marocko reste jag med förhoppning om att uppleva något annorlunda och Afrika light. Och det gjorde jag.

Centrum

Lördagens förmiddag spenderade jag efter ett skönt uppvaknande och hotellfrulle i stan. Då jag inte riktigt visste hur säkert det var att gå på gatorna tog jag en taxi den korta biten från hotellet till centrum. Jag brukar göra så om man inte hunnit känna in känslan på platsen. Men det kändes safe att gå runt även om jag var en blond, ensam svensk just denna förmiddag. Hade velat ha på mig short men hade läst att man skulle klä sig konservativt så det blev jeans, sneakers och tisha. Centrum i den nya delen, Gueliz, var modernt med caféer och alla vanliga affärer. Fyndade lite träningskläder där då det var sjukt bra priser. Älskar fynd!

Marrakech

Jardin Majorelle & Yves Saint Lourent

Framåt eftermiddagen blev det dags för lite kultivering och destinationen för detta var  Jardin Majorelle och Yves Saint Lourent museumet. Två must see. Trädgården var som en estetisk dröm. Kaktusar i olika former, bambuträd och en byggnad med vackra detaljer gjorde det till en fröjd att gå runt där. Jag gick loss rätt rejält med kameran också så ett tips är att se till att ha batteri. YSL låg även begravd i parken och dessutom fanns det ett museum. Dock hade jag inte lust att bege mig inomhus en solig dag så museum besöket skippade jag även om jag kan tänka mig att det fanns en hel del fantastiska haut couture kreationer där. Någon som varit där?

Jardin Majorell

Jardin Majorell

thumb_IMG_6739_1024

Kvällsmat

Sedan blev det kväll och dags för ett friskt dopp i poolen innan middagen aka peppmiddagen innan stundande marathon skulle springas. Matutbudet i Marrakech var enormt. Alla kedjor fanns där inkl. min frukostfavorit Le Pain Quotadien och mängder med lokala restauranger. När man satt på uteserveringar på kvällarna behövde man infra värme då det var lite kyligt men med den kunde man lika gärna varit i Spanien. Maten var förövrigt väldigt prisvärd och vart får du en riktigt bra middag för under 100-lappen? dock var det inte helt enkelt att dricka alkohol i detta muslimska land men jag klarade mig utan lördagsvinandet.

Middagsmat

En lördag som turist i Marrakech alltså. So far so good. Ett plånboksvänligt resmål med mycket upplevelser. Jag drömde mig ut från huvudstaden mot Atlasbergen men lyckades tyvärr inte hitta någon utfärd som passade mitt schema så det blev aldrig någon tur dit denna gång. Däremot besökte jag Medinan – den 900 år gamla stadsdelen innanför murarna. Men om det får ni läsa en annan dag, i ett annat bloggkapitel. Marrakech, har ni inte varit där så skriv upp det på er bucketlist det är ett tips från coachen.

/ Pernilla som älskar äventyr

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s