Avianca

Är det inte härligt med lite flygnörderi mitt bland semesterstorieserna från stränder, hikes och andra sevärdheter? hoppas ni tycker det annars får ni scrolla vidare. På min resa från Costa Rica, San José till San Salvador, El Salvador provade jag ett för mig nytt flygbolag, Avianca, som jag länge velat testa. Det var bara en kort flight på 1 timma men jag hann ändå skapa mig en bra uppfattning om flygbolaget som är det näst största i Latin Amerika. Vad jag såg gillade jag!

På flygplatsen

Avianca

I arla morgonstund checkade jag in på flygplatsen i San José. Det var en mycket smidig upplevelse där man kunde välja mellan diskarna “economy”, “business” eller “staff”. Trots att det var en del folk tog det mig mindre än fem minuter innan jag hade ett boardingcard i handen.

Avianca

Två flighter till San Salvador avgick samtidigt från gaterna brevid varandra och då loungen inte hunnit öppna ännu gick jag direkt dit. Allt mitt bagage hade jag med mig ombord då jag i största mån undviker att checka in min väska. Speciellt i amerika.

Boarding

Avianca

Boardingen började en hel timma innan avfärd så jag tänkte att det var något litet flyg som stod på apron position men icke. Det var en Airbus A321 som skulle flyga denna sträcka. En utav 173 flygplan som Aviancas flotta består av. Det var mängder med folk vid gaterna så jag fick snällt slå mig ner på min väska på golvet då stolarna var slut. Men det fungerar det också. Av de två flygen som skulle avgå samtidigt boardade de mitt först.

Avianca, A321

img_6302

Denna Airbus hade en business class med business stolar och en economy class i main cabin. Interiören tycker jag påminner en hel del om Turkish. Hade det varit en längre flight hade jag bokat en business biljett men flyget Avianca till Sydamerika när jag ska dit någon gång tänker jag prova det. På korta flighter spelar det mig mindre roll vart jag sitter bara det är någonstans.

Avianca

Platsen jag tilldelats på denna flight var över vingarna. Ett mittensäte. Bredivid flygets fetaste person. Tack för den. Men som jag skrev ovan spelar det mig mindre roll vart jag sitter på dessa kortflygningar men en hel stol önskar jag mig i alla fall. Tjejen som fått fönsterplatsen var av modell större så när vi satt när bad hon om ytterligare ett extension belt utöver det hon redan fått för det nådde inte runt. Att fälla ned armstödet mellan oss gick självklart inte och hon hade sitt vänsterben under min stol samt mer än halva låret och hela armen i mitt territorium. Flyget var fullt till sista plats så det fanns inga options. Bara att sitta stilla i båten och gilla läget med andra ord. Men hon var i alla fall trevlig, bjöd på godis sådär kl 05:30 på morgonen. Jag är av den åsikten att är man såpass stor att man inte får plats i en stol får man antingen boka två eller köpa upp sig en klass.

Stolarna var i 3-3 config med läderklädsel av en mycket behaglig standardmodell med vridbara nackstöd.Avianca

Och IFE med bra urval av filmer, musik och videos – SAS räknar jag som magert och Emirates som bästa på marknaden så får ni tolka det själva. Men det fanns massvis av nya filmer att födriva tiden med. Även utag för att ladda USB devices med. Dock inget wifi onboard.

Avianca

Och som sig bör under en morgonflight serverades det frukost. Även i economy. Fick en mycket god breakfast burito, äppeljuice och kaffe. Efter en skakig flight på en timma landade vi i San Salvador med en fantastisk utsikt från fönstret. Vulkaner, hav, greenery och stad.

Summary av Avianca

Avianca

Skulle jag rekommendera Avianca till en vän? självklart. Gillade att resa med dem trots att det var väldigt trångt på min plats. Känns som en bubblare för mig när det gäller flygbolag men de har det största nätverket av Latin-amerikanska bolag så det finns som sagt chans till fler resor med dem. Någon annan som rest med Avianca, eller hade ni hört talas om det Colombiska bolaget innan?

/ Pernilla the flygnörd in moderation – I hope

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s