Unika flygplan

Har du hört talas om nationalparken Manuel Antonio cirka fyra timmar från Costa Ricas huvudstad San Jose. Det hade knappt jag innan jag begav mig hit. Efter lite research av platsen hittade jag ett must see i form av en flygplans restaurang och bar men nörderiet stannade inte där. Inte många hundra meter därifrån fanns ett flygplanshotell som hette duga. Mitt i djungeln. Gillar ni flygplan är detta ställe ett måste att addera på er bucketlist.

Costa Verde – flygplanshotell

Tänk er att bo i en gammal Boeing 727 som har servat som transportör av passagerare i South Africa och senare för Avianca eller ett Aeropostal flyg? Nu är dessa refurbished i teak inredning med bevarade flygdetaljer och ett rätt lyxigt hotell mitt i djungeln. Eller att bo i en cockpit “Cockpit cottage” med Costa Ricas djurliv precis utanför flygplansfönstret som du når genom att gå på en hängbro. Drömmen. Som jag önskar att jag vetat detta innan jag åkte hit.

Cockpit cottage

“Arm doors, crosscheck and report”. Boarding gate till cockpit sviten via en hängbro över djungeln går inte av för hackor.

En lite annan cockpit dörr än vanligt. Inte så certad direkt.

Och fuselage som numera servar som boende.

Boeing 727

Mitt i all grönska sticker nosen av den gamla 727an fram. Häftigt att de transporterat flyget till regnskogen med trailers och återmonterat det där.

Denna svit kostade mellan 269-785 USD per natt och förutom en unik hotellupplevelse fick man två terasser och…

Magisk havsutsikt att vakna upp till.

El Avion – restaurang och bar

Om nörderiet inte redan nått sin gräns så kan man få mer flyginspo genom att äta på den närliggande restaurangen El Avion. Under min resa var jag där två gånger och besökte baren samt åt en medioker Fish tacos samt god Tuna Poke Bowl. Många recensioner tyckte maten var fantastisk men det kan jag inte hålla med om. Varken den eller servicen var någon höjdare men atmosfären och utsikten i solnedgången var fantastiska.

Även om man vill äta där i solnedgången så se till att kom i god tid. Köerna var inte att leka med, i alla fall nu under jul-, och nyårshelgerna. Minst 30 min väntan vara på att få en sittplats. Och lika lång om inte längre på att få maten. Det är inte donken vi pratar om när det gäller service.

Så vad säger ni flygplansnördar eller andra som älskar themed platser. Hiss eller diss?

/ Pernilla som älskade detta ställe

4 Comments

  1. Hiss. I alla fall tills jag vet bättre. Jag hissade ju JumboStay på Arlanda också tills jag faktiskt bodde där en natt och motsatsen bevisades. Det här ser aningens aningens mer exotiskt ut så… ja tack. 😉

      1. Testa sviten i så fall, det är nog det jag ska göra om jag ska bo där igen. Motorrummet var väl coolt på förhand men inte så ballt i praktiken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s