Cykla i USA

Nu tror ni säkert att jag har blivit lite smått tokig som cyklar runt i ett land byggt för bilar men det har jag inte. Inte mer än vanligt. Men att cykelturista i San Francisco är ett utmärkt sätt att se staden på och det gjorde jag i söndags när mina ben var lite lätt mosiga efter att ha sprungit Golden Gate Halfmarathon.

Hyra cykel i San Francisco

Det är stor konkurrens om cykelturisterna bland uthyrarna nere vid Fishermnas wharf. Jämför några olika innan du bestämmer dig för att få en bra cykel och inte betala överpris. Kanske vill du hyra på ett ställe och lämna tillbaka på ett annat? Inkludera färjebiljett från Sasoulito eller önskar cykelhjälm? Kolla upp alternativen. Jag betalade 22 USD för en dag och fick en snabb och riktigt bra hoj som jag gärna tagit med mig hem.

Vart ska man cykla?

SF är en riktigt bra cykelstad med antingen egna cykelbanor eller väl avskilda delade från trafiken. Jämför man med Stockholm så är SF snäppet bättre, så ja det är säkert och du kan cykla överallt. Dock har ju SF ryktet om sig att vara lite smått backigt så önskar du inte extrem backträning skulle jag välja en kustnära sträcka över Golden Gate, sedan antingen till min favorit Sousalito för att ta färjan tillbaka eller tillbaka över bron för att cykla längst stränderna och genom Golden Gate Park. Eller varför inte till Muir Woods och se på de enorma redwood träden?

Tips! Ta med dig en vattenflaska och lite snacks. Det finns inte jättemånga ställen att äta på längst cykelbanorna. Är det varmt och soligt kan även solskyddsfaktor vara bra.

Min cykelutflykt

Jag tog min kära cykel och trampade bort mot Golden Gate. Har jag sprungit över den samt åkt bil över den så kände jag att en cykeltur skulle göra brobesökandet komplett. Och det gjorde det. Magiska vyer. Stannade sådär 15 gånger påvägen dit för att fota. Capturing the moment ni vet.

När jag hade cyklat över the bridge så ville jag se stränder så färden gick vidare mot Marshall beach där jag ställde cykeln och promenixade ner till vattnet.

California on its best. Studerade naturen och bara njöt. Nej, jag var på riktigt svinhungrig då jag inte hade följt mina egna råd att ta med snacks och inte heller käkat lunch. Använde lite extra energi och cyklade bort en bit till längst cykelbanan ovanför stränderna och fick massa *wow* upplevelser. Jag gillar verkligen SF. Något jag inte trodde fem dagar tidigare. Magiskt var ordet och när jag precis innan kl 18 hade trampat färdigt och lämnade tillbaka min hoj kände jag mig ruskigt nöjd med valet av aktivitet så jag tänkte tipsa vidare om den.

Fler som gillar att cykelupptäcka på semestern?

/ Pernilla den upptäcktsresande

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s